1. Home
  2. Vesti
  3. Honda planira da godišnje proda 10.000 primeraka modela „e“ u Evropi
Honda planira da godišnje proda 10.000 primeraka modela „e“ u Evropi
1

Honda planira da godišnje proda 10.000 primeraka modela „e“ u Evropi

138
1
Podelite sa prijateljima:

Ambiciozan plan japanske marke u vezi sa prvim električnim modelom tog proizvođača. 

Još otkako se ovaj simpatični mališan prvi put pojavio u konceptualnom ruhu govorilo se o njegovom potencijalu na evropskom tržištu. Sada, kada je na Salonu automobila u Frankfurtu i zvanično predstavljena varijanta za serijsku proizvodnju može se pričati o konkretnim planovima.

Strategija Honde je da se po svaku cenu izbednu velike kazne kojima preti EU za sve proizvođače automobila koji ne budu ispoštovali flotnu emisiju štetnih gasova od 95 grama po pređenom kilometru.

Kako bi tako nešto i uspeli da odrade potrebna im je dovoljna prodaja električnih automobila, tačnije Honde e. Japanci računaju da će na godišnjem nivou u Evropi prodavati oko 10.000 primeraka ovog električnog modela.

Kao glavna tržišta vide: Nemačku, Norvešku, Veliku Britaniju i Francusku, i u ovim zemljama već je omogućeno naručivanje Hondinog električnog automobila.

Japanska marka ističe da je više od 40.000 potencijalnih kupaca već izrazilo interesovanje za model e, te da veruju da će uspeti da ispune zadatu cifru od 10.000 jedinica na godišnjem nivou.

AutoRepublika 

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Vrlo lako moguće jer je auto jako simpatičan a boravak čovjeka u njemu je jako ugodan , daleko bolji odabir materijala, kudikamo kvalitetnija izrada u odnosu na vw, id.3, ne vidim razloga zašto se ne bi prodao u navedenoj kolicini. Naravno, cijena mora biti odgovarajuća. VW ima taj luksuz da može rebrendirati isti proizvod na 4 značke i tako prodati muda pod bubrege, a to Honda nije u stanju pa stoga ni cijena ne može biti puno niza od id.3