1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche najavljuje nepobjedivi hiperautomobil uz pomoć Rimca
Porsche najavljuje nepobjedivi hiperautomobil uz pomoć Rimca
1

Porsche najavljuje nepobjedivi hiperautomobil uz pomoć Rimca

702
1
Podelite sa prijateljima:

Svakim danom, odnos između dve kompanije, odnosno između Porschea i Rimca je sve jači. Ubrzo nakon predstavljanja prvog potpuno električno Porschea, modela Taycan, u javnost je stigla informacija da je gigant iz Stutgarta povećao svoj udio u društvu Rimac sa 10, na 15,5 procenta.

Dr Stefan Vekbah, Porscheov čelnik za razvoj EV projekata, imao je intervju sa novinarima zaposlenim u australijskom magaiznu Motoring, tokom Salona automobila u Frankfurtu, gdje su pričali o tehnologiji baterija, ojačanom odnosu između Porschea i Rimca, kao i o dolazećem električnom hiperautomobilu.

„Naš cilj je da uvijek, bez obzira o kakvom se automobilu radi, imamo najviše sportski nastrojen automobil na tržištu“, rekao je Stefan. „Imamo više ideja o kojim razmišljamo, kada je novi hiperautomobil u pitanju, tako da i dalje ne mogu potvrditi kada će on biti predstavljen“.

Bez obzira kakav pogonski sklop bude lrasio ovaj automobil, a najverovatnije će u pitanju biti potpuno električni pogon, sigurni smo da će Porsche održati obećanje i napraviti apsolutno najbolji autommobil, barem koliko je u njihovoj moći.

U dizajnerskom smislu možemo očekivati dosta elemenata preuzetih sa koncepta 917 Living Legend, sa fotografija u članku, a za ostalo ćemo morati malo da sačekamo kako bi ocenili rad ekipe iz Cufenhauzena.

AutoRepublika

(702)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

Bez rimca porsche ima maunu