1. Home
  2. Vesti
  3. BMW nije zainteresovan za superautomobil, M8 ostaje vrhunac ponude
BMW nije zainteresovan za superautomobil, M8 ostaje vrhunac ponude
1

BMW nije zainteresovan za superautomobil, M8 ostaje vrhunac ponude

343
1
Podelite sa prijateljima:

Čelnici nemačke makre za sada nemaju nameru da konstruišu „pravi“ superautomobil. 

Prema njihovom mišljenju, M8 se potpuno uklapa u formu superautomobila, tačnije krase ga sve odlike koje su prisutne kod takvih vozila. Realno gledano, BMW i jeste u pravu. Sprint kod M8 kupea se do 100 km/h obavlja za samo 3,2 sekunde, dok je maksimalna brzina bez limitera čak 305 km/h. Treba li podsetiti da M8 koristi 4,4-litarski twin-turbo V8 koji u tom automobilu razvija 625 konja i 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta?

Markus Flah, šef BMW M odeljenja odlučan je da je M8 kruna ponude kada je reč o performantnim modelima te marke, te da nema potrebe da se dalje troši novac na razvoj superautomobila. Uostalom, M8 je ako gledamo fabričke podatke, brži do 100 km/h od Mercedesovog AMG GT R, osim ovog modela, performantna „osmica“ na papiru uzima skalp i čuvenoj Paganijevoj Zondi.

Dugo se verovalo da bi i8 mogao poneti barjak superautomobila kada je reč o BMW-u, no do toga nije došlo. Iako impresivan automobil, njegove performanse nisu bile na zadatom nivou, te je i8 ostao samo promoter hibridne tehnologije.

Možda jednostavno BMW uči iz lošeg iskustva svojeg rivala Mercedesa. Mercedes je na sav glas najavljivao „serijski automobil sa pogonom iz Formule 1“, odnosno AMG Project One. Ipak, posle gotovo dve godine otkako smo videli prvi put ovaj model u Frankfurtu, još uvek nema ni traga ni glasa o serijskoj varijanti, jer Mercedes muku muči da usaglasi čitav pogon sa nadolazećim emisionim normama.

AutoRepublika 

(343)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Realno da. Zašto pored super automobila praviti još jedan koji će nositi takav epitet.
M8 je super gran turizmo model.
Nova klasa, spoj dva sveta na najbolji način.