1. Home
  2. Video
  3. Lukašenko: Dobih Model S na poklon od Ilona; Mask: O, ne! (VIDEO)
Lukašenko: Dobih Model S na poklon od Ilona; Mask: O, ne! (VIDEO)
1

Lukašenko: Dobih Model S na poklon od Ilona; Mask: O, ne! (VIDEO)

2.05K
1
Podelite sa prijateljima:

Već nekoliko dana internetom se širi aktivna i žustra polemika o tome da li je predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku, lično Ilon Mask predstavio i poklonio elektromobil Tesla Model S. Ako je za verovati Amerikancu, Lukašenko nije dobio luksuzni baterijski sedan kao prezent od donedavnog predsednika američke kompanije.

Naime, poznato je da je Mask jedan od najaktivnijih korisnika društvene mreže Twitter, a to mu verovatno i nije jedina sličnost s predsednikom Trampom, mada to ovde i nije tema. Mnogobrojni su poklonici američkog entuzijaste i preduzetnika pa je jedan od njih poželeo da sazna da li je istina to što beloruski predstednik tvrdi. Međutim, njegov odgovor je bio odričan.

“Uh, ne,” napisao je kratko Mask.

Lukašenko je testirao Teslin Model S pre oko dve godine, negde krajem leta 2017. “Svet se očigledno kreće u ovom smeru.  Amerikanci su razvili superautomobil. Odličan posao! Kompanija Tesla je osmislila divan automobil,” rekao je tom prilikom predsednik Belorusije.

Aleksander Grigorijević poseduje najprestižniju verziju limuzine Tesla Model S. Da iskoristimo priliku da podsetimo da se radi o modelu koji poseduje dva elektromotora, pogon na točkove obe osovine, bateriju kapaciteta 100 kWh. Performanse električnog sedana su zadivljujuće, a sprint do stotke traje manje od tri sekunde u nekim verzijama. Pre par dana je iz Porschea stigao odgovor u vidu Taycana, ili možda je bolje reći, imajući u vidu cenovnu razliku, pokušaj odgovora.

Posedujem Teslin elektromobil. Ponekad ga testiram. Dobio sam ga na poklon od Maska,” izgovorio je Lukašenko pred televizijskim kamerama pre samo nekoliko dana, a stanica koja je intervju prenela je STV. Taj deo izlaganja predsednika se nalazi na samom početku priloženog video klipa.

Da probamo mi sa naše strane da pojasnimo malo situaciju. Vrlo je moguće da Lukašenko nije rekao neistinu. Naime, možda je mislio da je od Maska dobio dar, na isti način kao što je čovečanstvo dobilo dar od Betovena kroz „Ponoćnu sonatu“ ili od Mocarta koji je stvorio „Figarovu ženidbu“.

Političari su jednostavno vrlo specifični u izražavanju.

AutoRepublika

(2046)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Srki

Ооо Yess