1. Home
  2. Video
  3. Popravio sam BMW M5 za 25 puta manji iznos od onoga što je servis tražio (VIDEO)
Popravio sam BMW M5 za 25 puta manji iznos od onoga što je servis tražio (VIDEO)
3

Popravio sam BMW M5 za 25 puta manji iznos od onoga što je servis tražio (VIDEO)

2.27K
3
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je vlasnik BMW-a M5 iz E39 generacije, Aleksa Palmeri odvezao automobil u ovlašćeni servis, obavešten je da je neophodno izvršiti popravku u vrednosti od oko 17.000 američkih dolara, što je iznos koji prevazilazi cenu automobila.

Bez obzira na to što je M5 već „otkucao“ 409.000 mlja na satu (više od 660 hiljada kilometara) Palmeriju je bilo žao da se tek tako odredkne automobila, pa je izvršio lični uvid i dao svoju procenu prema kojoj je vredelo pokušati popravku u sopstvenoj režiji.

Nije se previše iznenadio kada je shvatio da je ovlašćeni servis „blago naduvao“ obim neophodnih popravki, a o cenama da ni ne govorimo. Preporuka servisera je bila da treba zameniti zaptivke poklopca ventila, iako su već zamenjene pre oko 3.000 kilometara, a nešto slično se odnosilo i na zadnje svetlosne grupe, iako su bile potpuno funkcionalne. Profesionalci iz servisa su insistirali i na zameni nekih tečnosti u vozilu, iako su i one nedavno izmenjene.

Pa ipak, i dalje je bilo neophodno uložiti ogroman rad kako bi M5 opet mogao da gospodari drumovima. Verovatno vam je jasno da je Palmeri čovek „zlatnih ruku“, ali je problem bio taj što je on godinama unazad zaljubljenik u modele trokrake zvezde kojih je imao više primeraka u dvorištu.

Kako su radovi odmicali, njegovo samopouzdanje je raslo i on je bivao sve sigurniji i odlučniji, a vodio je i evidenciju o svim nastalim troškovima, kako bi mogao da uporedi listu sa ponudom koju je dostavio reprezent kompanije BMW. Evo video priloga koji ilustruje njegov trud:

Ukratko, iako nije zamenio baš sve delove, kao na primer što je propustio da izmeni katalitički konvertor i upozoravajuće svetlo za vazdušne jastuke, on je za pet sati rada osposobio performantni BMW s kraja prošlog veka I to za sumu od 675 američka dolara koliko je izdvojio za rezervne delove.

AutoRepublika

(2274)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Skeptičan sam u verovatnoću da „prosečan smrtnik“ ima „kod kuće“ jednu „stubnu dizalicu“, sav ovaj alat, kao i potrebno znanje i iskustvo …

Balkanboj

@moron ali kaže čovek, iznajmiš full garažu da svim alatom i dizalicom. Na sat. Tvoje je da počistiš za sobom.
Što se znanja tiče, potrebno je malo više od dolivanja vode za brisače. Jedan dobar hobby majstor.

moron

Slažem se. Moguće je i tako (tamo gde možeš da sve to iznajmiš), ako imate to „amatersko“ znanje i ako zaista punim srcem prihvatate rizik da nešto „s.ebete“ i/ili da prosto nećete biti u stanju da savladate iznenadni problem na koji ćete da naidjete ( i to sve u situaciji kada ste kola već doveli u nevozno stanje ). p.s. Pogledao sam samo 5 minuta videa ( detaljnije samo oko radova na zadnjem desnom ramenu, oko diskova i ulja ). Nisam obratio pažnju na naraciju.