1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen Nissan Juke (2020.)
Predstavljen Nissan Juke (2020.)
0

Predstavljen Nissan Juke (2020.)

1.34K
0
Podelite sa prijateljima:

Novi Nissan Juke, doživeo je svetsku premijeru u pet gradova širom Evrope. Svojim je predstavljanjem pre devet godina definisao segment kompaktnih kupe krosovera, a od tada je na evropskom tržištu prodat u skoro milion primeraka.

Veće dimenzije, sportska pojava, aluminijumske felne od 19 cola i „plutajući“ krov, odlike su kojima novi Juke postavlja standarde krosovera B-segmenta. Serijski je opremljen kompletnom LED tehnologijom, a njegova prepoznatljiva okrugla prednja svetla krasi novi svetlosni potpis u obliku slova „Y“ koji vizuelno zaokružuje prednju masku. Ponuda 11 različitih boja karoserije sada je obogaćena ekskluzivnom narandžasto-crvenom Fuji Sunset.

Obnovljena je i njegova unutrašnjost – novajlija nudi više prostora za putnike i njihove stvari. Prostor za kolena nazad povećan je za 5,8 centimetara, prostor za glave za 1,1 centimetar, a 422-litarski prtljažnik sada nudi 20 % više prostora za odlaganje. Privlačnost i udobnost obnovljene unutrašnjosti dodatno su naglašene poboljšanim vozačkim položajem, prostranijim zadnjim delom, intuitivnijim komandama i praktičnijim rešenjima za odlaganje. Nova mekana maska komandne table, mekane obloge vrata i tepisi, serijska sportska sedišta izrađena u jednom komadu uz doplatu presvučena alkantarom ili kožom stvaraju sofisticirani izgled unutrašnjosti.

Dostupne su brojne kombinacije boja karoserije, krova i presvlaka koje Jukeu daju urbani i sportski karakter više klase. Personalizacija spoljašnjeg izgleda uključuje i mogućnost individualizacije, bočnih pragova i 19-inčnih aluminijumskih felni.

Zahvaljujući dužini od 4210 milimetara, visini od 1595 i širini od 1800 milimetara, sada je još prostraniji, a pritom i dalje kompaktan. U isto vreme, njegova masa je smanjena za 23 kilograma. Zahvaljujući upotrebi čelika visoke čvrstoće novi model se odlikuje čvršćom platformom za veću stabilnost, performanse i vozne osobine u krivinama, kao i za viši nivo sigurnosti i kontrole.

Juke pokreće štedljivi 1,0-litarski trocilindarski benzinski motor DIG-T s turbopunjačem snage 117 konja,  koji nudi bolje performanse, manju potrošnju goriva, ali i bolji komfor. Dostupan je u kombinaciji sa šestostepenim ručnim menjačem ili sedmostepenom automatskom jedinicom s dvostrukom spojnicom, polugicama za promenu brzina na upravljaču i tri režima rada (Eco, Standard i Sport) kako bi vozači mogli da prilagode stil vožnje postojećim uslovima i ličnim preferencama.

Proizvodnja potpuno novog Jukea nastaviće se u Nissanovoj fabrici u Sunderlandu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Prve isporuke ovog vozila očekuju se krajem novembra na evropskim tržištima.

Izvor: Nissan

(1342)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments