1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia dorađuje Duster kako vlasnici ne bi izgubili razum
Dacia dorađuje Duster kako vlasnici ne bi izgubili razum
1

Dacia dorađuje Duster kako vlasnici ne bi izgubili razum

4.07K
1
Podelite sa prijateljima:

Oni koji nemaju sluh, nemaju ni problem

Brojni kupci druge generacije rumunskog krosovera opremljenog 1.5 BluedCi agregatom, su se žalili na nepodnošljivu buku u kabini. Proizvođač je konačno pronašao rešenje, koje će po svemu sudeći doneti preporod nervnom sistemu i vlasnika aktuelnih modela Sandero 2, Logan 2, Dokker i Lodgi, koje pogađa identičan problem.

“Dosadno” i “iritantno” su najčešće reči koje koriste vozači kako bi opisali specifičan ugođaj u putničkoj kabini navedenih modela! Navodi se prisustvo parazitske buke koja se konstatno čuje u kabini. Prilikom testiranja Dustera sa dotičnim motorom, i naš Perica Rajković je primetio šum sličan kompjuterskom ventilatoru, za koji je poverovao da dolazi od ventilatora za hlađenje/grejanje.

“Zapravo pribeležio sam ovo kao pojedinačnu manu test vozila, no sada se potvrdilo da je problem uopšten. Ovlašćeni servisi do sada nisu mogli odgovoriti pozitivno na brojne pritužbe kupaca, no biće da je rešenje na vidiku”, javlja naš izveštač iz Pariza, Perica Rajković.

Naime, ovaj iritirajući šum po svemu sudeći dolazi od pumpe za gorivo koja je loše dizajnirana. Barem tako kažu u Daciji, pa pozivaju aktuelne vlasnike da dođu u ovlašćeni servis kako bi se omogućila promena modula merača pumpe. Nažalost, u saopštenju se ne precizira na čiji trošak će pasti modifikacija.

Novi, preoblikovani deo, biće instaliran na proizvodnim linijama koje izbacuju nova vozila, počev od 30. septembra 2019. godine.

Kako jedna buka može skrivati drugu, kod turbo punjača na dotičnom agregatu, isto tako je primećeno da pomenuti „zviždi“ prilikom ubrzanja, posebno između 1.700 i 2.100 o/min. Smetnja se odnosi na lošu aerodinamičku filtraciju protoka turbo kompresora za usis vazduha.

Problem se rešava nakon prodaje i na zahtev kupca, postavljanjem akustičkog zaštitnika na kanal, koji za sada, kao što rekosmo, isto tako nije montiran u fabričkoj postavci.

Verujemo da će se vlasnici nakon servisnih intervencija osetiti identično kao ovaj test primerak s gornje fotografije…

AutoRepublika

(4066)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Strahota je to kada kupite nova kola, uočite i prijavite neki teško „vidljiv“ problem (jer je „to“ često stvar „osećaja“ i što svi mi iste „stvari“ ne doživljavamo na isti način, neko će da primeti, neko neće, a neko i hoće, ali će „da ćuti“ ), a onda vas u servisu neko pravim blesavim … Ja sam kod 500L imao jedan „šum“, nalik „rešetanju šmajsera“, koji je trajao par sekundi, a javljao se kada nakon paljenja motora i prvog pokretanja vozil prvi put postignete 50 km/h (ali, ne u leru). Taj „kratki rafal šmajsera“ sam čuo ja (ako je ugašen… Pročitaj više »