1. Home
  2. Vesti
  3. BMW veruje da će X3 M biti najprodavaniji model sa „M“ značkom
BMW veruje da će X3 M biti najprodavaniji model sa „M“ značkom
0

BMW veruje da će X3 M biti najprodavaniji model sa „M“ značkom

540
0
Podelite sa prijateljima:

Čelnici nemačke premijum marke ističu da očekuju da performantno izdanje krosovera X3 postane bestseler kompletne M divizije. 

Trenutno, najprodavaniji model sa „M“ značkom jeste M2 Competition. U zavisnosti od regiona u kojem se prodaje, nakon njega slede M3 ili M5. BMW smatra da će X3 M u narednih nekoliko godina u potpunosti preuzeti primat te postati najprodavaniji model M divizije. Ovako nešto nije u suprotnosti sa aktuelnim SUV trendom koji vlada na globalnom nivou, te je sasvim moguće da pomenuti automobil postane bestseler.

M odeljenje je veoma uspešno u prethodnih nekoliko godina. Zapravo, protekle godine su dostigli rekordnu prodaju s obzirom na to da je isporučeno 102.780 automobila, što je rast od 27% u odnosu na rezultat iz 2017. godine. U 2018. godini najprodavaniji model M divizije bio je M2 sa 13.731 primerkom, a sledio ga je M5 (7.823).

BMW X3 M koristi redni biturbo šestak koji razvija 480 konjskih snaga uz 600 njutn metara obrtnog momenta, dok je Competition verzija dodatno ojačana za 30 “konja”. Standardna varijanta sprint do 100 km/h obavlja za 4,2 sekunde, dok Competition izdanje isti juriš kompletira za 4,1 sekundu. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h, uz M Driver’s Package ona može iznositi 280 tj. 285 km/h za X3 M Competition.

AutoRepublika 

(540)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments