1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kada umetnik instalira providan poklopac motora za Lamborghini Miuru
Kada umetnik instalira providan poklopac motora za Lamborghini Miuru
0

Kada umetnik instalira providan poklopac motora za Lamborghini Miuru

812
0
Podelite sa prijateljima:

Pitanje je da li se ikada u istoriji o dizajnu jednog automobila više pisalo od Lamborghini Miure. Danas, u vreme digitalnih tehnologija, čak i klasici poput Miure bivaju podvrgnuti virtuelnoj doradi.

Mada se implementacija proširene karoserije čini kao bogohuljenje kada je kreacija iz Santa Agate u pitanju, ovoga puta se radi o drugačijoj „mešavini piksela“.

„Digitalizovana“ Miura ima providan poklopac motora. Za razliku od modernih Lamborghinija, čitava srednje-zadnja sekcija se može podići ukoliko poželite pristup ka V12. Ovakav tip dizajnerskih egzibicija se češće može videti na Huracanu i Aventadoru, ali ne i na klasiku poput Miure (do sada).

Kreaciju potpisuje Jazid Uzir, digitalni umetnik, koji voli da se suprotstavi ustaljenim normama.


Ponekad se ovakvi projekti materijalizuju u stvaran svet. Primera radi, japanski Liberty Walk je „proširio“ Miuru. Na sreću, ne radi se o originalnom Lamborghiniju, jer je projekat bio baziran na replici Forda GT40. Ipak, bez obzira na to, izazvano je komešanje automobilske javnosti, a model će ostati zabeležen u istoriji tjuninga.

AutoRepublika

 

(812)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments