1. Home
  2. Vesti
  3. Desetogodišnjaci legalno za volanom Citroena C3
Desetogodišnjaci legalno za volanom Citroena C3
2

Desetogodišnjaci legalno za volanom Citroena C3

339
2
Podelite sa prijateljima:

U čast jedinstvenog jubileja, odnosno stogodišnjice postojanja marke Citroen, francuska kompanija je sklopila dogovor sa firmom Young Driver kako bi se najmlađim ljubiteljima automobila ponudila prilika da pristupe procesu učenja vožnje, već od navršenih deset godina starosti.

Program nosi naziv: „Young Driver by Citroën“, a njime je predviđeno da zainteresovani pripadnici najmlađeg dela populacije započnu sa sticanjem vozačkog iskusva u strogo kontrolisanim uslovima.

Inicijativa o uključivanju dece u učenje vožnje, British Driving School Young Driver je pokrenuta 2010. godine u Velikoj Britaniji a specifična je po tome što polaznici mogu biti i petogodišnjaci! Međutim, jasno je da niko razuman ne bi dozvolio deci tog uzrasta da se nađu za volanom konvencionalnog automobila, pa se prvi vozački koraci ovih klinaca događaju u elektromobilima. Kroz predmetni program je do ovog trenutka održano oko 700.000 časova vožnje.

Stav slavljenika, odnosno Citroëna jeste da je rani početak prikupljanja vozačkih iskustava odlična praksa. Imajući u vidu ovakve nazore francuske marke, potpuno je prirodno da se sklopi partnerstvo sa organizacijom Young Driver, a da se stoti rođendan Ševrona, proslavi sa najmlađim poklonicima brenda.

Dakle, tokom celog leta, akcija Young Driver by Citroën će biti aktuelna menjajući lokacije širom Francuske, a deci starijoj od 10 godina, čija visina prevazilazi 142 centimetara će biti omogućeno, da u pratnji sertifikovanih instruktora, provozaju koji krug u kontrolisanim uslovima gde će biti aktivna i saobraćajna svetlosna signalizacija.

„Putujući cirkus“ startuje naredne subote, 15. juna na središnjem zapadu Francuske, a mesto je moguće rezervisati i direktno na internet stranici francuskog ogranka organizacije Young Driver .

AutoRepublika

(339)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Interesantno. I dobro. I loše. Sve zavisi kako posmatrate.

grumpy

Pa takav program odavno imamo i kod nas. Doduše nije zvaničan, ali deca već od 10-te godine mogu voziti automobil. Najčešće je to traktor na selu ili motor/skuter.
Ovde je bilo i malih kvadova (na benzinski motor od 50cc) koje su prodavali kao dečije igračke za oko 400-500 eura.