1. Home
  2. Vesti
  3. Ilon Mask: Teslin pikap će koštati manje od 50.000 dolara, biće bolji od Forda F-150
Ilon Mask: Teslin pikap će koštati manje od 50.000 dolara, biće bolji od Forda F-150
10

Ilon Mask: Teslin pikap će koštati manje od 50.000 dolara, biće bolji od Forda F-150

339
10
Podelite sa prijateljima:

Optimistične tvrdnje prvog čoveka Tesle povodom plasiranja prvog pikapa tog proizvođača. 

Mask je izjavio da je cilj da pikap košta manje od 50.000 dolara, kao i da veruje da će biti ukupno bolji „u svemu“ od lidera u ovom segmentu, Fordovog F-150. Ipak, milijader naglašava da Tesla neće pratiti konvencionalni dizajn koji je danas prisutan kod pikap modela, već da će njihov adut „izgledati kao nešto iz sveta naučne fantastike, kao da je stiglo iz filma Blade Runner„.

Osim toga, Ilon Mask je rekao da će Teslin pikap imati zavidne performanse, te i da će biti bolji sportski automobil nego što je Porsche 911. Pomalo sulude tvrdnje, no pre nego što damo sopstvene zaključke, da sačekamo da se pojavi taj dugoočekivani pikap.

Prošle godine, milijarder je na svom Twitter nalogu objavio da će Tesla napraviti pikap sa dva elektromotora, pogonom na obe osovine i sumanuto velikim obrtnim momentom.

Mask nije precizirao kada će ovaj automobil ući u proizvodnju ili kada će biti premijera, a nije ni kazao gde bi se odvijala produkcija. Fabrika u Kaliforniji radi punom parom, i jedva stiže da isporuči već poručene automobile iz aktuelne game, te je jasno da bi takav pikap najverovatnije bio sklapan na nekoj drugoj lokaciji.

AutoRepublika 

(339)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Jest,tesko biti bolji od F150,ako od F150 ne moze biti bolji od kog pickupa onda moze…Toyota je po kvalitetu tamo No1a i u Evropi vedri i oblaci po tom pitanju..to treba da ti bude reper.

Stari Dejan

F-150 je bio, trenutno jeste i ostaće broj 1 pik-ap u Americi. Ja prvi ne mirišem nešto Ford ali je zaista najpopularnije vozilo tog tipa u USA.

Renault Terminator

Kvantitet ne znaci i kvalitet.

Yankee

Pa od F150 nece sigurno biti bolji, ali od Tundre verovatno hoce. 😉

Renault Terminator

Ajd ba Mile uozbilje se?…

Yankee

Opste je poznato da je F-Series najbolji pikap cak i kada ima los dan, tako da …

Renault Terminator

Svaki dan mu je los?…

Yankee

… i opet je najbolji … ;

Renault Terminator

Kada bi se zezali?….

Yankee

Tundra ne bi mogla ni u sali da bude bolja od F-Series… 😉