1. Home
  2. Vesti
  3. Australijanci već razgrabili svoj kontigent novog Ferrarija
Australijanci već razgrabili svoj kontigent novog Ferrarija
0

Australijanci već razgrabili svoj kontigent novog Ferrarija

446
0
Podelite sa prijateljima:

Ferrarijev prvi superautomobil sa PHEV pogonskim sklopom, model SF90 Stradale, koji pokreću V8 biturbo benzinski i tri elektromotora, rasprodat je čak i pre objavljivanja konačne prodajne cene.

Vest su doneli australijski specijalizovani mediji koji pronose glas o 25 lokalnih VIP klijenata koji su iz Okeanije „dobacili“ do italijanskog Maranela, matičnog grada marke Ferrari gde je održan promotivni događaj u čast noviteta. Prema njihovom pisanju, svi putnici „iz daleka“, na licu mesta su i potpisali kupoprodajni ugovor sa kompanijom.

Interesantno je da još uvek nije poznato kolika će kvota SF90 Stradalea biti isporučena u Australiju, niti koliko tačno kupaca za nju ima, ali je jasna pretpostavka da će prodajna cena, sa uključenim svim troškovima, iznositi više od milion australijskih dolara (620 hiljada evra).

U navedenu cenu je uključeno više od 30% iznosa koji je neophodno platiti na ime poreza na luksuz, dok stanovnici Viktorije Kvinslend moraju da doplate još 10% u odnosu na prodajnu cenu, preko toga, a zbog još ubojitije poreske politike.

Bilo kako bilo, ovo je nezabeležen slučaj, pa čak i kada govorimo o Ferrariju, odnosno još uvek se nije desilo da celokupan proizvodni kontigent namenjen jednom tržištu bude razgrabljen od strane lokalnih entuzijasta u ovoj fazi „tržišnog života“, kada još uvek nisu objavljeni ni podaci o potrošnji goriva superautomobila.

Očigledno je da kupci superautomobila SF90 Stradale njega već doživljavju kao budući cenjeni klasik, a veoma je verovatno da su potpuno u pravu.

AutoRepublika

(446)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments