1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat ukida dizel motore za Pandu i model 500 u Evropi
Fiat ukida dizel motore za Pandu i model 500 u Evropi
2

Fiat ukida dizel motore za Pandu i model 500 u Evropi

203
2
Podelite sa prijateljima:

Prema navodima Automotive News Fiat je doneo odluku da svoje mališane u Evropi liši ponude dizel agregata, i da se umesto toga okrene ponudi blagog hibrida. 

Stav naše redakcije je da dizel motori u vozilima B i A segmenta nemaju previše smisla, no, ko voli nek izvoli. Dizel varijante činile su zaključno sa avgustom ove godine 15% prodaje kod Pande, dok je modela 500 situacija znatno drugačija, jer je ovde udeo vozila sa ovakvim pogonom u prodaji svega 4% za isti vremenski period.

Što se tiče daljih planova, definitivno je da će 500 kad tad dobiti električnu verziju, Panda bi ipak trebalo da krene drugim putem i usvoji hibridnu tehnologiju. U toku ove godine, nabrojana dva modela činili su čak 47% prodaje celog Fiata u Evropi, no oba automobila beleže lošije rezultate u odnosu na prošlu godinu.

Fiat još uvek nije potvrdio ove navode, ali teško je da će se odlučiti da zadrže dizel pogonske jedinice pogotovo što je i WLTP izvršio dodatan pritisak na proizvođače. Italijanska marka nije davala komentare ni o budućnosti dizelaša u većim modelima ove kuće.

 

(203)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Kome treba dizel u toj klasi? A 1,3 MJ se i dosta obrukao u 500 sa mešanjem ulja i nafte.

Sub-Zero

Fiat 500 odavno postoji kao elektricni (bev) pod oznakom fiat 500e