1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Bentley Bentayga spreman za smak sveta
Bentley Bentayga spreman za smak sveta

Bentley Bentayga spreman za smak sveta

276
1
Podelite sa prijateljima:

Tjunerske kuće često pokušavaju da spoje nespojivo. To se upravo dogodilo sa španskom kućom Bengala Automotive Design, čak se čini da su modifikacijom ultra luksuznog, neki čak kažu aristokratskog krosovera Bentley Bentayga postali šampioni kontroverze.

Uobičajeno je da projekti poput ovog, koji konvertuju opisani proizvod u post-apokaliptičan model, opstaju samo na papiru, odnosno samo u virtualnoj 3D formi, ali su se ovog puta stručnjaci Bengale, inače poznatog studija za tjuning luksuznih automobila, potrudili da predstave ograničenu seriju modifikovanog SUV-a sa nazivom Bentley Bentayga².

Mala „dvojka“ bi trebala da bude pandan iste takve oznake nazivu legendarne G klase, pri čemu mislimo konkretno na varijantu Mercedes-Benz G500 4 × 4², kojoj je radikalno uvećan klirens. Španska Bentayga je takođe dodatno odignuta od tla, primenom istih inženjering rešenja kao kod pomenute G klase, a i trag točkova je zahvuljujući tome, ali i prikladnim pneumaticima dodatno uvećan.

Razvojni tim nije izvestio kakve su tehničke karakteristike ovog mutanta, ali je obećao proizvodnju serije od samo 15 primeraka, od koji će svaki posedovati jedinstvene specifikacije, već prema željama kupaca.

Dizajneri koji su osmislili izgled serijske verzije Bentley Bentayge će verovatno osetiti ozbiljnu dozu mučnine pri pogledu na kreaciju „kolega“ iz Španije, ali s druge strane je svakako poželjno to što ovakve studije obično privlače ogromnu pažnju javnosti, a predstavljaju pozivnicu praktično svakom da izrazi svoje viđenje dizajna. Nekom će se dopasti, drugom će biti iniciran nagon za povraćanjem ali je poenta da ravnodušnih neće biti.

AutoRepublika

(276)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Vozač

Boles’…