1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi pokazuje najbolje „ekonomsko zdravlje“ u Renault-Nissan alijansi
Mitsubishi pokazuje najbolje „ekonomsko zdravlje“ u Renault-Nissan alijansi
3

Mitsubishi pokazuje najbolje „ekonomsko zdravlje“ u Renault-Nissan alijansi

321
3
Podelite sa prijateljima:

Najmanji partner u francusko-japanskoj alijansi, marka Mitsubishi pokazuje najbolje ekonomske performanse unutar poslovnog saveza, uprkos gubicima u Evropi, a zahvaljujući odličnim prodajnim rezultatima na teritoriji jugoistočne Azije.

Tri godine nakon „preuzimanja“ Mitsubishi Motorsa od strane Nissana, kompanija je postala najodgovorniji proizvođač unutar alijanse, dok se Nissan i Renault bore sa potresima izazvanim gromoglasnim padom bivšeg predsednika i izvršnog direktora obe kompanije, Karlosa Gona.

Mitsubishi je isporučio tokom prethodne godine ukupno 1,2 miliona novih vozila što je za 13% više u odnosu na lanjski period, dok je prihod porastao za 15%, baš kao što je i poslovna dobit ostvarila rast od oko 14%, zaustavljajući se na cifri od 900 miliona evra. Stopa poslovne dobiti se stabilno drži na nekih 4,4%.

Evropska divizija kompanije Mitsubishi je u lancu kontinuiranih poslovnih gubitaka, a oni su se tokom prethodne godine zadržali na nivou od oko 35 miliona evra. Nasuprot tome, trend generisanja gubitaka na matičnom tržištu, je prekinuti a proizvođač je iskazao dobit iz poslovanja za prošlu godinu, na japanskom tržištu. Što se nastupa kompanije u Kini tiče, broj isporuka je u plusu, ali je zato, s druge strane profit u padu i obračunat je u visini od 3%.

Predsednik kompanije, Osamu Masuko je upravo reorganizovao rukovodeći tim MItsubishija, isključujući iz njega Amerikanca koji je slovio za Gonovog čoveka. Prema predviđanjima šefa marke, očekuje se teži poslovni ambijent u ovoj godini što će dovesti do blagog porasta prodajnih cifara, ali uz značajno niži, odnosno skoro prepolovljeni profit.

Ne bi predstavljalo nikakvo iznenađenje da rukovodstvo kompanije Mitsubishi Motors odigra ključnu ulogu u snižavanju tenzija na relaciji dva glavna partnera u alijansi, a čak je Žan Dominik Senar najavio obezbeđenje većih prava najmanjeg člana u alijansi.

AutoRepublika

(321)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Odmah da predstavite novu generaciju Pajera.Sad kad imate 4×4 platforme nisanovih novih terenaca to je lakše i jeftinije nego ikad prije.Tuđe nećemo, svoje ne damo-stari dobri Mitsubishi Pajero!

Onaj što ga zgazilo vreme

Da li ovo znači da će Micubiši žutaći čim ozdravi, zabiti nož u leđa Renaultu kao i Nisan?
Sećam se izjave Frenka Wilijamsa posle saradnje sa Hondom, da više žuto lice neće da vidi u svojoj garaži

Branko

Malo si zakasnio sa komentarom…🙂