1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Red Bull pripremio „suptilna“ unapređenja za VN Španije
Red Bull pripremio „suptilna“ unapređenja za VN Španije
0

Red Bull pripremio „suptilna“ unapređenja za VN Španije

124
0
Podelite sa prijateljima:

Šef tima, Kristijan Horner, objasnio je filozofiju koja stoji iza „suptilnog unapređenja“ za Barselonu.

Red Bull za Barselonu priprema paket unapređenja, koji igra ulogu svojevrsne evolucije. U prošlim sezonama, „crveni bikovi“ su tradicionalno u Španiji uvodili značajna, temeljna poboljšanja, ali nakon odličnog starta u ovogodišnjoj sezoni, strategija je promenjena, tako da će tim uvoditi manja unapređenja ali frekventnije, da bi se na kraju zatvorila razlika u odnosu na Mercedes i Ferrari.

Red Bull i Honda su startovali sasvim solidno u 2019.: podijum u Melburnu, a zatim dva četvrta mesta u Bahreinu i Bakuu.

„Promene su prilično suptilne i radi se o evoluciji“, kaže Horner. „Biće to uobičajeno unapređenje prednjeg i zadnjeg krila, ali se pre radi o evoluciji nego revoluciji.“

Austrijski tim se mučio sa zagrevanjem guma u Azerbejdžanu, ali Horner kaže da unapređenja neće biti ograničena na jednu oblast što se performansi tiče.

„Smatram da razvoj treba da bude fokusiran na različite aspekte balansa, degradacije i svih tih stvari“, dodao je on. „Imali smo dobru trajnost guma u Bakuu, ali smo se pomalo mučili sa zagrevanjem. Uvek se radi o pronalaženju ravnoteže.“

Maks Ferštapen se vraća na stazu na kojoj je ostvario prvu pobedu u Formuli 1. Trenutno je četvrti u generalnom plasmanu u konkurenciji vozača, iza Mercedesovog tandema, Botasa i Hamiltona, i Sebastijana Fetela iz Ferrarija, od kojeg ga deli samo jedan poen.

„Sledeća trka je ponovo u Evropi, na stazi u Barseloni, gde sam po prvi put pobedio, tako da to mesto ima posebno značenje za mene“, rekao je Ferštapen. „To je dobra staza, na kojoj radimo predsezonska testiranja, tako da se nadam da će nam to pomoći da idealno podesimo automobil. Naravno, temperatura će biti drugačiji, a svi dolaze u Španiju s novim komponentama, tako da će biti interesantno videti do koje mere ćemo biti konkurentni. Veliki je broj brzih krivina, što stazu čini izazovnom, a to što sam bliže kući, biće dobro u smislu broja navijača na tribinama. Za nas je najvažnije da nastavimo da maksimizujemo rezultate, i u isto vreme se nadamo da ćemo neutralisati razliku u odnosu na lidere.“

AutoRepublika

(124)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments