1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW M3 spreman za premijeru
Novi BMW M3 spreman za premijeru
1

Novi BMW M3 spreman za premijeru

520
1
Podelite sa prijateljima:

Nova iteracija performantne „trojke“ spremna je za debi u septembru. 

BMW M3 šeste generacije predstaviće se publici na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu. Kako prenosi britanski Autoexpress nadolazeći M3 prošao je detaljan tretman M odeljenja, te da će se isti u mehaničkom smislu značajno razlikovati od aktuelnog modela.

Prva, a neki bi rekli i najznačajnija promena, jeste prelazak sa pogona na samo zadnje točkove na pogon na obe osovine. Ovo će biti prvi M3 sa prenosom snage na sve točkove. Kako navodi pomenuti britanski automobilski časopis, BMW se odlučio da novi M3 dođe sa pogonom na obe osovine kako bi stekli prednost nad direktnim konkurentima Mercedesu AMG C63 i Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Snaga će stizati od 3,0-litarskog twin-turbo motora sa šest redno postavljenih cilindara. Agregat će dolaziti u dve konfiguracije. Slabija će razvijati oko 485 ks i nalaziće se u „običnom“ M3, dok će snažnija varijanta biti u upotrebi kod Competition verzije novog M3 i isporučivaće oko 517 ks.

Što se tiče dizajna, ne očekuje se nikakva revolucija. Izvesno je da će doći do evolutivnih, suptilnih promena kada je reč o eksterijeru, dok se u unutrašnjosti očekuje nešto više promena.

BMW je naravno škrt sa bilo kakvim detaljima u vezi sa novom generacijom M3, ali će u narednom periodu sigurno početi sa promotivnim aktivnostima zarad nadolazeće premijere. Najverovatnije će internet premijera šeste iteracije M3 biti krajem avgusta, neposredno pred Salon automobila u Frankfurtu.

AutoRepublika 

 

(520)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

bas cemo vidjeti kakva ce i kolika „prednost“ biti.