1. Home
  2. Liste
  3. 8 Volkswagenovih budućih električnih modela koji stupaju na tržište do 2022.
8 Volkswagenovih budućih električnih modela koji stupaju na tržište do 2022.
0

8 Volkswagenovih budućih električnih modela koji stupaju na tržište do 2022.

202
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi I.D. model će pristići sledeće godine, dok ćemo na neke druge sačekati do 2022.

Volkswagen je na manje od godinu dana od revidiranja game s novim „kompletom“ električnih vozila koja će poneti oznaku „I.D“. Sledeće godine, nemački proizvođač će započeti prodaju električnih modela, uključujući i rivala Tesla Modela S, par simpatičnih krosovera, hedžbek i kombi.

Do 2022., većina ovih automobila, ako ne i svi, biće u prodaji. Neki, poput I.D. hedžbeka, biće rezervisani za Evropu, dok će većina biti plasirana na različitim svetskim tržištima.

Da vidimo kada će koji modeli biti dostupni kupcima.

I.D. – u prodaji 2020.

Volkswagen je svoj prvi I.D. koncept predstavio na Salonu automobila u Parizu 2016., što je bio signal za skidanje vela s okteta električnih koncepata s kojima smo se u međuvremenu upoznali. Naravno, sve se vrti oko modularne MEB arhitekture. Osnovni I.D. koncept koristi bateriju od 48 kWh, koja obezbeđuje autonomiju od 330 kilometara, dok perjanica obećava bateriju od 82 kWh i domet od 600 kilometara.

Dobre vesti su da će se brojke u velikoj meri preneti na serijski model, uključujući i punjače od 7,2, odnosno 11 kW, kao i sposobnost brzog DC punjenja od 125 kW. I.D. hedžbek će, kao što smo spomenuli, biti rezervisan isključivo za evropsko tržište.

I.D. Crozz – u prodaji od 2020.

Originalni I.D. Crozz je debitovao na Salonu automobila u Šangaju 2017. Narednog septembra, Volkswagen je obojio koncept novom crvenom bojom i predstavio ga publici u Frankfurtu, i to s parom elektromotora od 306 ks. I.D. Crozz, kao i I.D. hedžbek i I.D. Roomz, naći će se u prodajnim salonima već sledeće godine.

 

I.D. Roomzz – u prodaji od 2020.

Koncept prepoznatljivog imena je najveći Volkswagenov elekrični koncept do sada. Reč je o vozilu s tri reda sedišta i autonomijom od 450 kilometara. Debitovao je u Šangaju 2019., naravno na Volkswagenovoj MEB modularnoj platformi. Raspolaže s 306 ks i paketom baterija od 82 kWh. Na tržištu će se naći sredinom sledeće godine.

 

I.D. Buggy – u prodaji od 2022. (nije sigurno)

Ovo je takođe jedan od najnovijih VW-ovih električnih koncepata. Reč je o šarmantnom „avanturisti“ otvorenog krova, koji je debitovao na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi. Poseduje litijum-jonsku bateriju od 62 kWh s 202 ks i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ukoliko uđe u serijsku proizvodnju, što je pod velikim znakom pitanja, svakako će biti reč o limitiranoj seriji, po svemu sudeći s prilično visokom cenom.

I.D. Buzz – u prodaji od 2022.

Ovo je koncept o kojem se najviše govorilo, tako da ne bismo mnogo pogrešili ukoliko kažemo da je i najpoželjniji. To ne treba da čudi, jer je praktično moderna, baterijski pogonjena verzija VW-ove ikone. Neće stići na tržište pre 2022., a kada se bude pojavio, raspolagaće autonomijom od oko 435 do 550 kilometara, uz 374 ks u najsnažnijoj verziji. Baterijske opcije će biti u rasponu od 48 do 111 kWh.

I.D. Buzz Cargo – u prodaji od 2022.

Ovaj model se praktično ne razlikuje mnogo od standardnog Buzz kombija. Koristi iste baterijske pakete, uz maksimalnu autonomiju od 550 kilometara i pogon na sve točkove. Buzz Cargo, što je i logično, nema zadnje prozore, dok mu je enterijer rekonfigurisan za komercijalnu upotrebu.

I.D. Vizzion – u prodaji od 2022.

Dok se Buzz, Crozz i Roomzz obraćaju „krosoverskoj“ publici, I.D. Vizzion obećava istu tehnologiju u formi limuzine. Ispod elegantne karoserije se nalazi MEB platforma i baterija od 111 kWh. VW kaže da Crozz može jednim punjenjem da pređe do 650 kilometara, što treba uzeti s rezervom, jer je rezultat dobijen kroz NEDC testni ciklus. Oduzmimo 100 kilometara od navedne brojke i dobićemo koliko-toliko realnu vrednost. Raspolaže s 306 ks.

I.D. R Pikes Peak – u prodaji od ?

Volkswagen je 2018. uz pomoć I.D. R koncepta na Pikes Peak usponu demonstrirao svoje mogućnosti. U samo jednom pokušaju, atraktivni koncept je „uništio“ Peugeotov rekord s razlikom od čak 17 sekundi i prvo je vozilo koje je rutu prešlo za manje od osam minuta. Uskoro ga očekujemo i na Nirburgringu.

Ovaj automobil vrlo verovatno neće biti u serijskoj ponudi, ali ono što se možda može očekivati je neka limitirana serija za kupce s ekstremno dubokim džepom. Ovakav potez bi s marketinške strane bio veoma dobar po I.D. liniju.

AutoRepublika

 

 

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments