1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota investira u Uber
Toyota investira u Uber
1

Toyota investira u Uber

123
1
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka zajedno uz Denso i Softbank Vision Fund planira ulaganje od milijardu dolara u Uber, kako bi ova kompanija ubrzala sopstveni razvoj samovozećih automobila. 

Toyota već nekoliko godina unazad značajno investira u Uber. Prošlog leta uplatili su 500 miliona dolara, a u naredne tri godine planiraju ulaganje još 300 milion američkih novčanica.

Mada japanski brend i samostalno razvija određene delove tehnologije, u svojem putovanju ka samovozećem automobilu oslonili su se na Uber. Šta više, ove dve kompanije planiraju da 2021. godine na ulice pošalju flotu autonomnih vozila kao poslednji testni korak pred plasman ovakvih modela na tržište.

Kako bi se razvoj ubrzao, Uber će stvoriti novu upravnu jedinicu u okviru kompanije pod nazivom Uber Advanced Technologies Group. Ovaj novi entitet finansiraće se iz investicija Toyote i drugih partnera, a konačni cilj je plasman potpuno autonomnog automobila.

AutoRepublika 

 

(123)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Tolike investicije, a Uber i dalje iz godine u godinu samo nize gubitke …