1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Corsa F će imati masu od 980 kilograma
Opel Corsa F će imati masu od 980 kilograma
0

Opel Corsa F će imati masu od 980 kilograma

524
0
Podelite sa prijateljima:

Kada je Opel predstavio Corsu E na Salonu automobila u Parizu 2014., nemački proizvođač je ujdedno objavio da je masa najlakše konfiguracije 1.141 kilogram. Međutim, inženjeri iz PSA grupe su uspeli da „skinu“ 108 kilograma uz pomoć aluminijumske haube, aluminijumskih motora i nekih drugih mera.

Drugim rečima. 980 kilograma je masa nove generacije Corse (bez opcionala). To je manje od Adama, koji „teži“ 1.135 kilograma, a blizu je malog Karla (939 kilograma). Ovaj potez pokazuje različitost u pristupu PSA grupe u razvoju vozila u odnosu na General Motors.

Sa 4,06 metara dužine, Opel Corsa za 2020. počiva na „multi-energy“ platformi koja omogućava instalaciju različitih pogonskih sistema. Pored trocilindarskih i četvorocilindarskih motora, Common Modular Platform, koja se deli sa DS 3 Crossbackom, sposobna je za usvajanje kompletne elektrifikacije.

DS svoju luksuzniju elektro verziju DS 3 Crossbacka naziva E-Tense. Ovaj automobil   je sposoban da pređe 320 kilometara uz pomoć baterije od 50 kWh, što nije loš rezultat. S cenom od 39.100 evra u Francuskoj za So Chic paket opreme, prestižni krosover isporučuje 136 ks i 260 Nm iz napred smeštenog motora.

„Opel Corsa je „trendseter“, bestseler i omiljeni model miliona kupaca, još od uvođenja na tržište, 1982.“, tvrdi nemački proizvođač. S druge strane, treba naglasiti da je Opel ostvario profit nakon 20 godina gubitaka pod General Motorsom. Očigledno je da PSA grupa „zna znanje“.

Corsa F će biti u bliskim rodbinskim odnosima s Peugeotom 208, s kojim bi trebalo da podeli pogonske agregate. Glasine govore da bi performantna OPC verzija mogla da prođe tretman hibridizacije ili čak da bude potpuno električna, ali to treba uzeti s rezervom.

AutoRepublika

(524)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments