1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako je nekada Audi zamišljao krosovere – koncept Steppenwolf (GALERIJA)
Ovako je nekada Audi zamišljao krosovere – koncept Steppenwolf (GALERIJA)
1

Ovako je nekada Audi zamišljao krosovere – koncept Steppenwolf (GALERIJA)

860
1
Podelite sa prijateljima:

Očito da je Audi otišao u potpuno drugačijem pravcu od prikazanog konceptualnog izdanja. 

Nemačka marka je na Salonu automobila u Parizu 2000. godine predstavila koncept pod imenom Steppenwolf. U pitanju je bio SUV zasnovan na prvoj generacija modela TT. Karoserija je imala samo troje vrata, slično kupe formi TT-a, a interesantno je da je krov mogao dolaziti u dve varijante: tvrda postavka koja je bila od ugljeničnih vlakana, i meka postavka.

„Stepskog vuka“ pogonio je 3,2-litarski V6 motor koji je razvijao 225 ks i 320 Nm, snaga se na sve točkove prenosila putem šestostepenog manuelnog menjača.

U to doba Audi je razmatrao plasiranje čitave porodice modela TT. Osim omalenog sportiste, ovde je trebalo da se nađu jedan krosover model i sedan, kako bi se upotpunila ponuda, jer je tada TT bio veliki komercijalni hit.

Ipak, 20 godina kasnije ovaj automobil nalazi se na rubu opstanka. Elektrifikacija uzima danak kada se govori o finansijskim sredstvima za razvoj novih modela, a kako TT nema značajno velike prodajne rezultate, sasvim je realno da ovaj automobil ode uskoro u penziju.

AutoRepublika 

(860)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mikele

Hvala bogu što nije tako.