1. Home
  2. Vesti
  3. Merenje prosečne brzine kretanja vozila proglašeno protivustavnim u Nemačkoj
Merenje prosečne brzine kretanja vozila proglašeno protivustavnim u Nemačkoj
0

Merenje prosečne brzine kretanja vozila proglašeno protivustavnim u Nemačkoj

3.59K
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno smo izvestili o tome da je pre dva meseca započeo probni, testni period tokom kojeg bi se uvidelo kako funkcioniše sistem kontrolisanja brzine kretanja vozila na autoputu gde se na deonici dužine dva kilometra, na osnovu više snimaka izračunava da li je vozač u prekršaju ili ne.

Međutim, nemački adminsitrativni sud u Hanoveru je naložio momentalnu obustavu testiranja sistema, što je ministarstvo unutrašnjih poslova odmah sprovelo u delo.

Rasprava na sudu je započela neposredno po puštanju u rad nadzornog sistema koji je nazvan „Section Control“. Sudije su presudile da se snimanjem registarskih tablica svih vozila koja uđu u zonu kontrole narušava ustavno pravo privatnosti, pošto nedostaje pravni osnov za tako nešto.

Na odluku suda u Hanoveru se može nadovezati žalba, što presudu čini još uvek dalekom od pravosnažne, ali je indikativna svejedno.

Inače, od početka probnog perioda, zabeležen je 141 prekršilac zakona. Na deonici gde je dozvoljena maksimalna brzina kretanja od 100 km/h, neslavni rekorder je proleteo krećući se brzinom od 189 km/h.

AutoRepublika

(3590)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments