1. Home
  2. Vesti
  3. Otpisani automobili moskovske policije trunu na jednom parkingu (GALERIJA)
Otpisani automobili moskovske policije trunu na jednom parkingu (GALERIJA)
4

Otpisani automobili moskovske policije trunu na jednom parkingu (GALERIJA)

18.57K
4
Podelite sa prijateljima:

Niz policijskih vozila koje su nekad upotrebljavale snage reda i zakona ruske prestonice sada se nalazi na jednom parkingu u Moskvi, gde čekaju da ih korozija dokrajči. 

Istini za volju, velike deo ovih vozila je značajno oštećen, odnosno neupotrebljiv, ali ipak ostaje nejasno zašto bar nisu skinuti delovi sa njih koji su mogli naći primenu u drugim automobilima kao zamenske komponente, ili su mogli biti i i prodati ukoliko policiji budu zatrebala dodatna finansijska sredstva.

Na fotografijama se vide razne Lade, potom Ford Focus, ali i jedan stari Mercedes G klase. Zanimljivo je da na ovoj G klasi stoji natpis „Milicija“, što govori da se radi o vozilu koje se koristilo možda još u vreme SSSR-a. Jedna teorija komentatora sa ruskih medija kaže da je ovaj Mercedesov terenac zapravo konfiskovan, jer je ilegalno koristio oznake tamošnje milicije…

Gde se tačno nalaze ovi napušteni policijski automobili ostaje misterija, jer je naznačeno samo da se radi o Moskvi. Kako je to ogromna metropola, gotovo je nemoguće locirati ih bez nekih dodatnih informacija.

Bilo kako bilo, uvek je tužno videti da neki automobili ostanu ovako napušteni, ma kakva njihova uloga nekada bila…

AutoRepublika 

(18572)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

to se zove reciklaza!

YugoFlorida

Ovo je vrlo zanimljivo. Čudi me da nisu prodati na aukciji.

Stax

Zanimljivo je da na ovoj G klasi stoji natpis “Milicija”, što govori da se radi o vozilu koje se koristilo možda još u vreme SSSR-a.

Назив Милиция се у Русији користио до 2011. године.

DOLF

Po felnama bih rekao da je oko 2002+g. Sećam se da je takve felne imao u jednom mom starijem auto katalogu (2001 do 2003g).