1. Home
  2. Vesti
  3. Kia se sprema za pravu modelnu ofanzivu u ovoj godini
Kia se sprema za pravu modelnu ofanzivu u ovoj godini
1

Kia se sprema za pravu modelnu ofanzivu u ovoj godini

159
1
Podelite sa prijateljima:

Lepe vesti za ljubitelje vozila korejske marke Kia. Nakon što će ove godine započeti s prodajom krosovera zvanog EV9, azijski brend namerava da predstavi i serijsku verziju modela EV5, čiji smo koncept upotrebili za naslovnu ilustraciju. Pride, očekujete i prezentaciju potpuno novog naraštaja heča po imenu Rio, a pred nama je u ovoj godini i lansiranje pet podmlađenih modela. Sve ove novine su saopštene od strane proizvođača na skupu ulagača. 

Korejski konstruktor Kia je nedavno otkrio informaciju o konceptu zvanom EV5, obavestivši javnost da će se konkretan model pojaviti u serijskoj verziji u kasnijem delu ove godine, a to nije jedini potpuni novitet koji se od Korejaca očekuje u 2023.

Pored modela EV5, kako rekosmo, debitovaće i novi Rio, prenosi portal Motor1 informacije koje su otišle u etar zahvaljujući tome što su izgovorene na investitorskoj konferenciji održanoj u Seulu. Oba ova modela koja iznesmo u prethodnoj rečenici, predviđeni su „emitovanje“ u poslednjem tromesečju ove kalendarske godine, što će reći da ćemo o njima pisati prezentacije u oktobru, novembru ili decembru.

Iako nije navedeno koji kvintet modela će biti restilizovan u ostatku godine, možemo nagađati, s više ili manje uspeha, da se radi o sledećim akterima iz Kijinog kataloga: Picanto, Carnival, K5 ili Sorento. Sve ovo na temelju raznovrsnih špijunskih fotografija koje su isplivale u javnost nedavno.

Proizvođač četvorotočkaša iz Azije je takođe naveo da želi da prodaje po 1,6 miliona električnih automobila na godišnjoj osnovi, i da to postigne do kraja ove decenije. Ako bi uspeo u tome, konstruktor bi mogao reći da mu u strukturi prodaje, EV čine nekih 55%. Portfelj električnih automobila će činiti petnaest aduta do 2027. godine, i to je takođe ono na šta uprava Kije računa kada postavlja ambiciozne ciljeve u električnom segmentu.

Značajnu ulogu u proizvodnji električnih automobila marke Kia bi trebalo da odigra osavremenjena, i prilagođena proizvodnji EV, fabrika u korejskom gradu Kvangmjong,

AutoRepublika

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ambiciozan program u kome nedostaju gradski mini-automobili. Korejanci prepustaju taj segment Kinezima, kao i Evropljani?