1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot smatra da su „Jenkiji“ zaboravili na davnu američku epizodu marke
Peugeot smatra da su „Jenkiji“ zaboravili na davnu američku epizodu marke
0

Peugeot smatra da su „Jenkiji“ zaboravili na davnu američku epizodu marke

575
0
Podelite sa prijateljima:

Peugeot je spreman da se vrati na američko tržište. Originalni plan se zasnivao na ideji da se to dogodi 2026. godini, ali nakon kupovine Opela, preko koga su Francuzi dobili već homologovanu mehaniku za američko tržište, plan je pomeren za tri godine bliže današnjem danu.

Mnogi porede situaciju sa Fiatovom, za koga se veruje da i danas ispašta zbog mnogih grešaka iz prošlosti, ali iz Peugeota tvrde da to nikako nije istina. Francuski gigant je prodavao vozila u Americi od 1958. do 1993. godine. Najveća prodaja je zabeležena 1984. godine kada je isporučeno 20.007 jedinica, ali se uglavnom kretala između 5.000 i 12.000 vozila na godišnjem nivou. Ukoliko ste zainteresovani za uvid u rezultate koje su francuske marke beležile na američkom tržištu, toplo preporučujemo sledeći članak.

Za tipičnog Amerikanca, Peugeot se pokazao previše malim i sporim da bi se opravdala cena veća od konkurencije, ali onaj mali broj kupaca je imao pohvale na račun savremenog inženjerstva, niske potrošnje i kvaliteta završne izrade.

Prvi čovek francuskog proizvođača, Portugalac Karlos Tavarez je izjavio da želi da poveća prodaju za 50% izvan Evrope, već do 2021. godine pa je američko tržište u duhu takvih stremljenja izuzetno bitno. Kompanija je prošle godine isporučila 3,9 miliona vozila širom sveta, a posao američke avanture je poveren nekadašnjem Nissanovom ekspertu Leriju Dominiku. On smatra da današnji Peugeoti nemaju nikakvu vezu sa modelima koje “Jenkiji“ pamte i da će biti pozitivno iznenađeni kada ih vide.

Peugeot nema u planu prodaju sadašnjih modela, pošto bi homolgacija trajala nekoliko godina, a do tada bi automobili već biti tehnički zaostali. To znači da će nove generacije verovatno biti razvijene, uz stalnu globalnu dimenziju na umu, što se posebno odnosi na popularne krosovere kao što su 3008 i 5008. Kompanija nije isključila ni proizvodnju manjeg i većeg pikapa.

Peugeot je u neku ruku već dostupan u Americi pošto se vodi kao vlasnik firme za deljenje automobila Free2Move sa sedištem u Vašingtonu, ali firma za sada koristi samo četvorotočkaše sa Chevrolet oznakama. Očekivanja su da će Free2Move preći na Peugeot čim Lavić debituje “preko bare“. Na taj način potencijalni kupci će imati prilike da se upoznaju sa mnogim proizvodima pre nego što se uopšte pojave u prodaji.

AutoRepublika

(575)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments