1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Focus ST spreman da „pokaže mišiće“ VW Golfu GTI i GTD (GALERIJA)
Ford Focus ST spreman da „pokaže mišiće“ VW Golfu GTI i GTD (GALERIJA)
0

Ford Focus ST spreman da „pokaže mišiće“ VW Golfu GTI i GTD (GALERIJA)

169
0
Podelite sa prijateljima:

Hot heč s „plavim ovalom“ će biti u ponudi sa šestostepenim manuelnim menjačem i novi sedmostepeni automatik.

Nakon brojnih špijunskih fotografija, novi Ford Focus ST je konačno pred nama. Bar na papiru, vredelo je čekanja, a „ljuti“ rival VW Golfa GTI/GTD je spreman da mu pomrsi račune. To znači da će popularni Focus ST biti dostupan i u benzinskoj i u dizel verziji. Ford kaže da revidirani tandem motora „otključava“ dodatnih 12 odsto kada je snaga u pitanju, i 17 odsto kada govorimo o maksimalnom obrtnom meomentu, u odnosu na prethodni model.

Ispod haube benzinske verzije se nalazi 2,3-litarski EcoBoost četvorocilindraš, koji je Ford opisao kao novu generaciju, koja će krasiti najmoćniji Focus ST do sada. Isporučuje 280 ks pri 5.500 o/min, uz maksimalni obrtni moment od 420 Nm, počev od 3.000 o/min. Iz stanja mirovanja do „stotke“ ubrzava za manje od šest sekundi.

EcoBoost agregat u novom Focusu ST, pozajmljuje tehnologiju koja neutrališe „turbo rupu“, prvobitno razvijenu za GT superautomobil i F-150 Raptor, da bi se obezbedio optimalan transfer snage u „Sport“ ili „Track“ režimima vožnje. Fordov četvorocilindraš koristi „twin-scroll“ turbo niske inercije , a uparen je standardno sa šestostepenim manuelnim menjačem sa skraćenim hodom ručice.

Po dodatnoj ceni, kupci mogu da se odluče i za unapređeni sedmostepeni automatski menjač, takođe optimizovan za bolje performanse.

Za ljubitelje dizela je rezervisan 2,0-litarski EcoBlue sa 190 konja pri 3.500 o/min i 400 Nm dostupnih već pri 2.000 o/min.

AutoRepublika

 

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments