1. Home
  2. Vesti
  3. Stiže Ford Mustang sa još moćnijim četvorocilindarskim motorom
Stiže Ford Mustang sa još moćnijim četvorocilindarskim motorom
0

Stiže Ford Mustang sa još moćnijim četvorocilindarskim motorom

317
0
Podelite sa prijateljima:

Predstavljanje šeste generacije sportskog automobila Ford Mustang, koje se odigralo pre četiri godine, bio je veliki događaj za američku automobilsku industriju. Po prvi put posle 22 godine u ponudu je uključen i agregat s četiri cilindra koji je razvijao impresivnih 310 konjskih snaga i 475 Nm obrtnog momenta.

Iako je prodaja zadovoljavajuća i nadmašuje glavne rivale kao što su Chevrolet Camaro i Dodge Challenger, Ford smatra da gubi veliki broj kupaca koji traže model između spomenutog od četiri cilindra i velikog V8. Moćnija opcija razvija 460 „konja“ i 570 Nm obrtnog momenta pa proizvođač veruje da mora da popuni prazninu i to ne samo po pitanju snage već i po pitanju cene koja iznosi oko 9.000 američkih dolara između dve verzije.

Jedna od opcija bi bila povratak agregata od šest cilindara, a Ford ih ima nekoliko na svojim policama. Najčešći je 2,7-litarski, ali tu je i 3,5-litarski koji se, između ostalog, ugrađuje i u F-150 i GT.

Ipak, mnogo realnija opcija bi bila povećanje snage već postojećeg motora sa četiri cilindra na oko 380 konjskih snaga. Do ove informacije je došao novinar Bozi Tatarević sa sajta Hagerty tako što je analizirao identifikacione kodove za koje je Ford zatražio odobrenje kada je razvijao Mustang za 2020. godinu.

Takvi kodovi su doneli dve različite cifre za 2,3-litarski agregat. Dok kod jedne piše 310 HP (horse power ili konjskih snaga), za drugu se spominju samo tri slova – TBD. To je skraćenica za „to be determined“ ili u prevodu s engleskog jezika „biće odlučeno kasnije“. Tatarević je na osnovu toga zaključio da će postojati dve verzije, a kada je od Forda zatražio objašnjenje, dobio je tipičan odgovor,

„Mi uvek unapređujemo Mustang i nove verzije se mogu očekivati u budućnosti“. Možda je sve prodavanje magle, ali gde ima dima, uglavnom ima i vatre…

AutoRepublika

(317)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments