1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Filmski heroji: Highwaymen (VIDEO)
Filmski heroji: Highwaymen (VIDEO)

Filmski heroji: Highwaymen (VIDEO)

377
0
Podelite sa prijateljima:

U istoriji holivudskih horor filmova nije retkost da vidimo automobil kao oružje za izazivanje straha i trepeta, kao i sredstvo za ubijanje. U izboru automobila, producenti bi najčešće birali one koji imaju karakter vozača, a jedan od manje poznatih slučajeva se desio u filmu „Highwaymen“ iz 2004. godine.

U ovom niskobudžetnom filmu, Kolm Fjori igra serijskog ubicu pod imenom Fargo, koji koristi svoj novi Cadillac Brougham iz 1987. godine kako bi ubijao mlade žene. Međutim, nakon jednog ubistva, u njegov automobil udara muž žrtve (Rini) svojim Mercedesom S klase iz 1986. godine, a Fargo završava u bolnici na dugogišnjem lečenju.

Film se zatim premotava unapred kroz život Farga koji je izašao iz bolnice i ima novi automobil – Cadillac Eldorado iz 1972. godine. Za razliku od novog Broughama, Eldorado je mnogo sličniji karakteru ubice i deluje veoma zapušteno.

Fargo je ostao slep na jedno oko pa tako Eldoradu radi samo jedan far, a ceo enterijer je modifikovan pomagalima uz pomoć kojih bi ubica, čak i sa paraplegijom, mogao da nastavi sa ubijanjima. U jednoj sceni Fargo dovodi svoju najnoviju žrtvu u garažu, gde vidimo razne modele Cadillaca od kojih je sastavljen spomenuti Eldorado. Nepoznato je koliko modela je tačno korišćeno za snimanje filma, ali jedan od njih se navodno kasnije pojavio i u filmu „Herbie Fully Loaded“.

Film zatim prati igru mačke i miša između Farga i Rinija. Da bi uhvatio ubicu, Rini je takođe morao da poseduje brz automobil a izboru istog je posvećena velika pažnja. Naime, njegov odabir je pao na Plymouth Barracudu iz 1968. godine, ali ne na bilo koji model.

Spomenute godine proizvođač je napravio samo pedesetak primeraka sa moćnim Hemi agregatorom zapremine 426 kubnih inča (7,0 litara) i sa preko 550 konjskih snaga. Oni nisu bili dostupni za slobodnu prodaju već samo za auto-moto sport, pa su uglavnom preprodavani kada bi im se trkačka karijera završila.

Ovaj detalj je igrao veliku ulogu u scenama gde detektiv pokušava da sazna ko je Rini i zašto juri Farga. Kako je takva Barracuda izuzetno vredna i cenjena, u filmu naravno nije korišćen pravi model već kopija na bazi obične i značajno jeftinije verzije. Proizvedeno je navodno desetak primeraka i svi su uništeni za vreme snimanja.

Pogledajte interesantne kadrove iz filma.

Zoran Tomasović

(377)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments