1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes E klase zateže bore, premijera sve bliže
Mercedes E klase zateže bore, premijera sve bliže
1

Mercedes E klase zateže bore, premijera sve bliže

732
1
Podelite sa prijateljima:

Skori dolazak osvežene Mercedesove E klase nije nikakva tajna. Prema preliminarnim informacijama, restilizovani model će do kraja godine naći svoje mesto u prodajnim salonima širom Evrope. Ono što ćemo tom prilikom moći da vidimo, mnogo je jasnije na osnovu novog seta špijunskih fotografija, nastalom tokom polarnog dela testiranja luksuzne limuzine. Svi su izgledi da je u kadar objektiva foto-aparata E klasa “uletela” negde na severu Švedske.

Karoserija osvežene verzije koja je debitovala pre tačno tri godine na Salonu automobila u Detroitu, očekivano nije pretprela nikakve izmene. Međutim, čeoni deo sedana je poprimio značajno drugačiji izgled. Fotografije otkrivaju primetno uže prednje svetlosne grupe, izgledom harmonizovane sa istim sklopom koji je viđen na novijim modelima GLE, CLA, kao i modelu AMG GT sa petoro vrata.

Deluje da je i maska hladnjaka preoblikovana, a ako nas oči ne varaju, širi se odozgo prema donjem delu. Naravno, ovaj momenat jasno indikuje i drugačiju formu prednjeg odbojnika.

Na prvi pogled deluje da “krmeni” deo osveženog sedana nije bio subjekt ozbiljnijih stilskih zahvata profesionalaca iz Štutgarta. Ipak, da izmene nisu izvršene, čisto sumnjamo da bi zadnje svetlosne grupe bile prekrivene kamuflažnom folijom. Bliži pogled otkriva prirast u dimenzijama “stop svetala”, izmeni kontura, a moguće je da će deo istih završiti i na poklopcu prtljažnika.

Prema glasinama kojih je sve više kako se bliži predstavljanje osvežene limuzine, novitet će posedovati instrumentacioni klaster nalik onom što je Mercedes već promovisao kod kompaktnog hedžbeka, nove A klase, što podrazumeva i gubitak rotacionog tastera za upravljanje funkcijama multimedijalnog sistema.

Paletu dostupnih pogonskih grupa verovatno neće zahvatiti ozbiljnije izmene. Sve postojeće jedinice su sertifikovane prema WLTP ciklusu, a novi troškovi nisu baš omiljena opcija za velike proizvođače automobila.

Veoma je mala verovatnoća da će E klasa, nakon posete plastičnom hirurgu, debitovati već na Salonu automobila u Ženevi, gde će svoje mesto naći pre par dana osvežena V klasa, hot heč AMG A45, kao i restilizovani GLC krosover.

AutoRepublika

(732)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Kakvi će mu biti završeci? Cevčica sa leve strane? 😀