1. Home
  2. Vesti
  3. Bivšem šefu VW-ovog odeljenja za motore savetovano da ne napušta Nemačku
Bivšem šefu VW-ovog odeljenja za motore savetovano da ne napušta Nemačku
0

Bivšem šefu VW-ovog odeljenja za motore savetovano da ne napušta Nemačku

254
0
Podelite sa prijateljima:

Bivši funkcioner VW grupe, Hajnc-Jakob Nojser, savetovan je da ne napušta Nemačku, jer rizikuje da bude uhapšen od strane američkih vlasti.

„Hitno sam savetovao mog klijenta da ne napušta Nemačku. Samo je ovde bezbedan“, rekla je njegova advokatica, Anet Foges.

Süddeutsche Zeitung je izvestio u četvrtak da su SAD izdale međunarodne poternice za pet bivših VW-ovih visokih menadžera, koji su bili „umešani u zaveru u cilju prevare i kršenja američkih ekoloških zakona“.

Šesta osoba, bivši VW-ov menadžer, Oliver Šmit, uhapšen je u februaru u Majamiju, kada se sa odmora vraćao u Nemačku. Foges je rekla da bi funkcioneri trebalo a nastave da zaobilaze strani prevoz izvesno vreme.

Po Ustavu, nemački građani mogu biti izručeni jedino drugim zemljama unutar Evropske unije ili Međunarodnom sudu. Napuštanje Nemačke bi predstaljalo rizik da od strane trećeg lica budu izručeni SAD-u.

Nojser je bivši šef razvoja motora VW-a i član upravnog odbora Volkswagen marke. On je imao najvišu poziciju od svih šest menadžera koje gone SAD. Ostali su Šmit, Jens Hadler, Rihard Dorenkamp, Bernd Gotvajs i Jirgen Peter.

Po Amerikancima, Nojser je navodno usavršio „poništavajući“ uređaj koje su koristili Dorenkamp i Hadler, da bi izbegli negativne rezultate na testiranjima.

 

(254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments