1. Home
  2. Video
  3. Džej Leno se prisetio 25 godina postojanja modela Porsche Boxster (VIDEO)
Džej Leno se prisetio 25 godina postojanja modela Porsche Boxster (VIDEO)
1

Džej Leno se prisetio 25 godina postojanja modela Porsche Boxster (VIDEO)

108
1
Podelite sa prijateljima:

Američki komičar u penziji Džej Leno važi za jednog od najvećih ljubitelja automobila na svetu. Veoma uspešna karijera mu je omogućila da poseduje veoma poželjne klasike iz raznih država širom sveta, a veruje se da njegova kolekcija danas broji oko 180 četvorotočkaša i još 160 motocikala. Mnoge od njih smo imali prilike da vidimo na društvenoj mreži YouTube, gde ovaj „Jenki“ vodi kanal nazvan „Jay Leno Garage“. Ukoliko želite da pročitate više o njemu, onda vam preporučujete da kliknete na ovaj link, gde je ponuđen i link ka njegovom kanalu na pomenutoj društvenoj mreži.

U najnovijoj epizodi Leno se prisetio Salona automobila u Detroitu iz 1993. godine kada je svetlost dana ugledao Porsche Boxster u konceptnoj formi. Iako će tokom godina često biti osporavan kao „ženski Porsche“, ovaj mališan je protokom vremena postao veoma bitan deo nemačkog giganta.

Ali, prvo iskustvo ovog Amerikanca zapravo nije bilo pozitivno, pošto je upitao da li sme da vidi motor, a zatim je dobio negativni odgovor. Nisu mu ga hteli pokazati jer su svi pretpostavili da mu se neće dopasti lokacija gde je isti pričvršćen. Leno je zatim proveo narednih 25 godina svog života bez da je ikada uopšte provozao ijednog od njih. Ovih dana, baš na specijalnu godišnjicu u njegovoj garaži su završila dva primerka – onaj originalni iz 1996. godine, kao i najnoviji iz tekuće godine kao deo proslave četvrtine veka postojanja.


Ne želimo da otkrijemo utiske, ali ćemo reći da je Leno imao velike pohvale za original za koji kaže da je „pravilno ostario“ sa izuzetkom farova. Sa druge strane, impresionirala ga je snaga kod noviteta zahvaljujući 4,0-litarskom agregatu sa čak 394 „grla“. Radi poređenja, Boxster iz 1996. godine se mogao pohvaliti sa samo 201 konjskom snagom iz motora zapremine 2,5 litre.

Ovo najnovije specijalno izdanje će vas inače koštati čak 98.600 američkih dolara, a Porsche će da ponudi svega 1.250 jedinica širom sveta.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(108)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Velja

Što bi Džeremi, Klarkson, rekao kokster 😁