1. Home
  2. Video
  3. Mazda MX-30 i Honda Jazz odlični na Euro NCAP testu (VIDEO)
Mazda MX-30 i Honda Jazz odlični na Euro NCAP testu (VIDEO)
2

Mazda MX-30 i Honda Jazz odlični na Euro NCAP testu (VIDEO)

194
2
Podelite sa prijateljima:

Oba japanska modela zaradila su maksimalnih pet zvezdica na testu sudara evropskog ogranka NCAP-a. 

Slobodno se može zaključiti da su i Mazdin i Hondin automobil odlično prošli na ovom veoma važnom testu. Električna Mazda MX-30 dobila je posebne pohvale na račun zaštite putnika na prednjim sedištima, tako je ovaj EV dobio fantastične ocene. Čak 91% za zaštitu odraslih putnika i 87% za decu. Ovaj električni SUV je indeksirao i 73% za sisteme aktivne bezbednosti, te 68% za zaštitu pešaka i biciklista.

Ništa lošije na Euro NCAP testu nije se pokazala ni Honda Jazz. Jazz je dobio 87% za zaštitu odraslih putnika i 83% za decu. Ranije kategorije učesnika u saobraćaju (pešaci i biciklisti) posebno se vrednuju na testovima, a Jazz je zaradio 80% za protekciju navedenih, kao i 76% za sisteme aktivne bezbednosti.

AutoRepublika 

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Možda je za jazza ovo i dobar rezultat (ako je 87% za zaštitu odraslih putnika baš za hvalospev), ali, Honda je za njega postavila dosta jaku cenu i ja ne znam ko će to moći da proguta. Jeste da je (običan) hibrid, ali, u SLO je od njega jeftiniji (novi) hibridni yaris, pri čemu su neke dimenzije čak i na strani yarisa. Yaris: Exterior length (mm) 3940 mm Exterior width (mm) 1745 mm Exterior height (mm) 1500 mm Wheelbase (mm) 2560 mm Yazz: Length (mm) 4044 Width (mm) 1694 Height – Unladen (mm) 1526 Wheelbase (mm) 2517 Yaris ima veći… Pročitaj više »

da11

Mazda koja je laksa 200kg od id3, bolja za 2 klase. Logicno kad id3 skoro pa i nema haube, isto kao i ova honda jazz.