1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota želi veći rast prodaje u Kini
Toyota želi veći rast prodaje u Kini
0

Toyota želi veći rast prodaje u Kini

106
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota ima ambiciozan plan za ovu godinu u Kini. 

Cilj je da se prodaja uveća za 8% u odnosu na rezultati iz 2018. godine. Prevedeno u brojke, želja je da Kinezi ove godine kupe 1,6 miliona vozila sa znakom Toyote, naspram prošlogodišnjih 1,47 miliona (uključujući i laka komercijalna vozila).

Ipak, ovaj cilj neće biti dostići. Kineska asocijacila automobilskih proizvođača predvidela je da ove godine neće biti rasta tržišta u Kini, te da će se održati isti broj prodatih novih automobila kao i u 2018. godini.

Najpopularniji model Toyote u Kini prethodne godine bila je Corolla za koju se odlučilo 374.400 kupaca. Drugi po redu je Levin koji je u 2018. godini isporučen u 192.697 primeraka.

Iako japanska marka ima velike planove za kinesko tržište, u ovom delo sveta ipak suvereno vlada Volkswagen. Kinezi su prošle godine kupili 3.130.000 automobila sa „VW“ značkom. Koliko je ova marka zapravo popularna u toj zemlji govori i podatak da je među deset najprodavanijih modela čak pet Volkswagenovih automobila.

AutoRepublika 

(106)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments