1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla otpušta 3.000 radnika
Tesla otpušta 3.000 radnika
3

Tesla otpušta 3.000 radnika

675
3
Podelite sa prijateljima:

Uprkos značajno boljim prodajnim rezultatima u 2018. godini nego što je to bio slučaj u ranijem periodu, Tesla će morati da otpusti najmanje 3.000 radnika, kaže Ilon Mask. 

Mask navodi da je Model 3 bio najprodavaniji premijum automobil u SAD, kao i da su u protekloj godini zabeležili rekordnu prodaju. Osim toga, milijarder je najavio da će Tesla pokušati da forsira jeftinije automobile, kako bi više kupaca moglo da priušti sebi električni model ove marke.

Tesla je kako kaže Ilon Mask, primorana da otpusti oko 7% svojih radnika, odnosno neka 3%. Trenutno za američku kompaniju radi oko 45.000 ljudi, a cilj je da se u narednim godinama pravi još više automobila sa znatno manje radnika.

Ovo je drugi put za manje od godinu dana da Tesla masovno otpušta radnike. Prošlog juna otkaz je dobilo oko 9% zaposlenih, a masovno otpuštanje pravdano je kroz štednju zbog problema sa proizvodnjom Modela 3.

Na kraju mejla koji je Ilon Mask dostavio svim zaposlenima stoji: „Onima koji odlaze želim da se zahvalim na svemu što su uradili za napredak naše misije. Duboko sam zahvalan za vaš doprinos Tesli. Bez vas ne bismo bili tu gde jesmo.“

AutoRepublika 

(675)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

„Bez vas ne bismo bili tu gde jesmo… ali sa vama, sigurno nećemo biti tamo gde želimo da budemo“. Divne reči za kraj!

Ercegovac

Шут у вис, па шут у даљ…

Од тапшања по рамену па до шута у задњицу, има тачно 50 цм…

Има ли још која оваква ?

Zvezdan Božinović

Ima, Ford, Jaguar Land Rover, Nissan… mali profiti, šta ćeš, proizvođačka marža 300 – 800%, teško je pokriti troškove zarada kad se radi na ivici rentabilnosti…