1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen radi na jeftinijem Golf „Light“ modelu?
Volkswagen radi na jeftinijem Golf „Light“ modelu?
1

Volkswagen radi na jeftinijem Golf „Light“ modelu?

7.08K
1
Podelite sa prijateljima:

Automobili sve više liče na mobilne telefone. Kao što „perjanice“ u domenu smartfona imaju svoje jeftinije, „lite“ vezije, tako i Volkswagen namerava da lansira „Golf Light“.

Doduše, ovo je prvi put da smo čuli za takav projekat, a ideja o njemu se pojavila u nemačkim medijima.

Kao što znamo, Golf je jedan od najstarijih „živih“ automobilskih oznaka. Tokom sedam generacija, postepeno je postajao sve skuplji, napredniji i prestižniji. Treba imati umu da kada je VW lansirao svoj najpopularniji model, Nemačka nije bila takva industrijska sila kakva je danas.

Zašto „Golf Light“? Jasno je da je Up! previše mali da bi zadovoljio potrebe dobrog dela kupaca, tako da je vrlo verovatno da će biti eutanaziran blagovremeno, ali će biti zadržan u električnom izdanju.

Golf Light je zamišljen „kutijastog“ i jednostavnog dizajna, sa retro „šmekom“. Čini se da su Nemci ovde bili inspirisani Hondinim EV konceptom. Osnovni pogon čini 1,0-litarski turbo motor sa petostepenim manuelnim menjačem. Da li to znači da DSG neće postojati ni kao opcija? Što se enterijera tiče, u igri je više tvrde plastike i jednostavnija postavka.

Što se cene tiče, treba očekivati da se nađe između najskuplje Dacije i Škode u nižem nivou opreme. Takođe, trebalo bi da novajlija leži na MQB A0 platformi, dok će „pravi“ Golf biti tehnološki mnogo napredniji, sa hibridnim sistemom i UX info-zabavom.

Nekako, manje „RAM“ memorije i slabiji procesor mogu proći kod telefona, ali što se tiče automobila, neki standardi, posebno bezbednosni, moraju biti ispoštovani, a da ne govorimo o Volkswagenovoj reputaciji, koja ne sme biti ugrožena.

AutoRepublika

Izvor: CAR magazine

 

(7075)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Sasko

Dal ce moci da se registruje u srbiji