1. Home
  2. Zelene strane
  3. Britanci predviđaju ozbiljan rast prodaje električnih automobila
Britanci predviđaju ozbiljan rast prodaje električnih automobila
0

Britanci predviđaju ozbiljan rast prodaje električnih automobila

152
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski magazin DrivingElectric predviđa veliki rast prodaje električnih automobila u toj zemlji u tekućoj godini. 

Prošle godine u novembru  jedan od sto prodatih novih automobila koristio je samo električnu energiju kao pogonsko gorivo. Broj prodatih električnih automobila skočio je u 2018. godini za 10%, a pomenuti časopis navodi da će se rast nastaviti i u ovoj godini.

Potražnja za električnim automobilima raste, te rastei vreme čekanja isporuke novog primerka. DrivingElectric navodi da je vreme čekanja od šest nedelja do šest meseci, a kao jedan od vodećih ove neslavne liste čekanja navodi se domaći Jaguar I-Pace, za koji je neophodno čekati najmanje pola godina kako bi se kupac konačno domogao svog automobila. Ipak, u ovom domenu gori je Hyundai Kona Electric, na čiju se isporuku može čekati i do deset meseci!

S druge strane Britanci navode da je vreme čekanja za električni Golf osamnaest nedelja, dok je za Renault Zoe rok još i kraći, svega 12 nedelja.

Osim rasta prodaje od 10% isključivo električnih modela, DrivingElectric ističe i sve veću popularnost hibridnih automobila u Velikoj Britaniji. U ovoj državi u protekloj godini kupljeno je čak 26% više hibridnih vozila nego što je to bio slučaj 2017. godine.

Britanski magazin navodi da se u tekućoj godini očekuje još veći rast prodaje električnih i hibridnih automobila, ali savetuje potencijalne kupce da ukoliko žele jedan takav model odluče se za kupovinu što pre. Razlog koji navode je nedovoljno razvijena logistika i sporiji proces proizvodnje koji će, kako taj časopis ističe, predstavljati ozbiljan problem sa sve većom prodajom e-automobila.

AutoRepublika 

 

 

 

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments