1. Home
  2. Sport
  3. Le Mans
  4. Red Bull planira učešće na 24 sata Le Mana?!
Red Bull planira učešće na 24 sata Le Mana?!
0

Red Bull planira učešće na 24 sata Le Mana?!

114
0
Podelite sa prijateljima:

Austrijski F1 tim još uvek razmatra opcije nakon 2020. godine u iščekivanju novih pravila za najbrži cirkus na svetu. 

Jedna od opcija je i učestvovanje na prestižnoj trci 24h Le Mana. Šef Red Bullovog F1 tima, Helmut Marko, potvrdio je u intervjuu za Autosport da bi se Red Bull lako mogao obresti na Le Manu posle 2020. godine ukoliko nova pravila Formule 1 ne budu povoljna za ekipu.

Jasno je da bi Austrijanci morali da učestvuju u partnerstvu sa Aston Martinom, aktuelnim saradnikom, kao i da bi automobil koji bi se koristio svakako bila neka verzija modela Valkyrie. Trenutno, Red Bull ima ugovor o snabdevanju motorima sa Hondom za 2019 i 2020. godinu, tj. svega dve sezone.

Kako kaže Helmut Marko, nakon toga, ne planiraju više da zavise od bilo koga drugog. „Bilo je i previše lažnih obećanja i izjava. Ne želimo da se više oslanjamo na bilo koga.“ Marko je više puta do sada pretio rukovodiocima Formule 1 da će Red Bull napustiti takmičenje ukoliko im pravila ne budu više odgovarala. Slično je učinio i Ferrari više puta u svojoj istoriji, ali nikada nisu ispunili svoje pretnje.

Mada bi učestvovanje Red Bulla na Le Manu svakako bilo lepo videti, ipak je to veoma skup poduhvat. Iz više razloga. Pre svega jer aktuelni model Aston Martina, Valkyrie nije u skladu sa pravilima za hiperautomobile na ovoj čuvenoj trci. Moralo bi da dođe do ozbiljnih promena, koje niti su jeftine, niti jednostavne.

Da li će zaista Red Bull napustiti Formulu 1, videćemo tek za dve godine, mada po našoj staroj poslovici „psi laju, karavani prolaze“, sumnjamo da će Austrijanci otići iz najprestižnijeg šampionata na svetu.

 

(114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments