1. Home
  2. Vesti
  3. VW računa sa dodatnih 7,5 milijadi evra “dizelgejt troškova” u ovoj i narednoj godini
VW računa sa dodatnih 7,5 milijadi evra “dizelgejt troškova” u ovoj i narednoj godini
0

VW računa sa dodatnih 7,5 milijadi evra “dizelgejt troškova” u ovoj i narednoj godini

188
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački nedeljnik Boersen-Zeitung je preneo izjavu finansijskog direktora Volkswagen grupe, Franka Vitera, u kojoj se navodi da su posledice dizelgejt skandala uslovile za 5,5 milijardi evra veće troškove kompanije tokom 2018. godine, dok je za ove namene rezervisan iznos za sledeću godinu, u nivou od 2 milijarde evra.

Počev od izbijanja skandala u septembru 2015. godine, nemačka kompanija je isplatila više od 27 milijardi evra kako bi namirila potraživanja akcionara, klijenata i regulatornih tela, nastala po osnovu poznate prevare sa poništavajućim softverom instaliranim na milionima dizel vozila sa oznakama neke od marki koje posluju u sastavu grupacije.

Viter je dodao da Volkswagen grupa očekuje dodatnu milijardu evra troškova, po istom osnovu, ali za 2020. godinu.

Finansijski direktor Viter je tokom razgovora izneo i posvećenost Volkswagena planovima prema kojim bi entitet angažovan u proizvodnji teških komercijalnih vozila trebao da bude listiran na berzi, kao i veru u rast tražnje na kineskom tržištu.

AutoRepublika

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments