1. Home
  2. Vesti
  3. Ovi automobili su najčešće meta lopova u Velikoj Britaniji
Ovi automobili su najčešće meta lopova u Velikoj Britaniji
1

Ovi automobili su najčešće meta lopova u Velikoj Britaniji

338
1
Podelite sa prijateljima:

Snage reda i zakona su ubeležile daleko veći broj ukradenih automobila u protekloj godini nego što je to bio slučaj 2019. godine. 

Uprkos silnim ograničenjima u vezi sa kretanjem stanovništva, kradljivci su u Britaniji „pozajmili“ čak 74.769 četvorotočkaša. To je za preko 18.000 više vozila nego 2019. godine.

Pitate li se koji model lopovi preferiraju? Najčešća meta je bila Ford Fiesta, čak 3.392 primerka su nestala u 2020. godini. Čini se da je ovo jedino i logično, jer je Fiesta godinama unazad najprodavaniji automobil na Ostrvu, te je tako i posledica to da se najčešće krade.

Sledi je Range Rover (2.881), dok je na trećem mestu VW Golf sa 1.975 ukradenih automobila.

Na četvrtoj poziciji našao se Ford Focus uz 1.587 prijavljenih krađa, dok je peto plasirani BMW Serije 3 (1.435).

Britanska policija nije bila naročito uspešna sa vraćanjem odnosno lociranjem ukradenih automobila. Svega 28% je pronađeno i vraćeno vlasniku.

AutoRepublika 

(338)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Očekivao sam da je golf lider i u ovom veoma bitnom aspektu.

Izmenjeno 3 godine pre od strane moron