1. Home
  2. Video
  3. Audi A5 Sportback vs. Kia Stinger (VIDEO)
Audi A5 Sportback vs. Kia Stinger (VIDEO)
10

Audi A5 Sportback vs. Kia Stinger (VIDEO)

1.13K
10
Podelite sa prijateljima:

Sudar dve škole, germanske i južnokorejske! 

Kia je sa pojavom Stingera napravila sjajan posao u marketinškom smislu. Odjednom od brenda o čijoj se problematičnoj prodaji pisalo na sve strane do potpunog preokreta sa Stingerom kojeg su brojne stručne strane publikacije „debelo“ nahvalile. Mada je pojava ovakvog tipa automobila iz južnokorejske radionice bila malo neočekivan i riskantan potez, prve informacije o prodaji ove godine su pozitivne, pogotovo one iz SAD gde je Stinger zaključno sa avgustom kupilo više od 10.000 lica.

Ekipa koja stoji iza YouTube kanala Parkers postavila je „na crtu“ Stingera i A5 Sportback. Oba automobila koriste dizel motore sa četiri redno postavljena cilindra. Južnokorejski model raspolaže agregatom zapremine 2,2 litra koji razvija 200 ks i 400 Nm, i na papiru do „stotke“ bolje ubrzava od rivala, odnosno za taj sprint potrebno mu je 7,7 sekundi.

S druge strane, Audi A5 Sportback koristi 2,0-litarski motor sa 190 ks i 400 Nm. Ubrzanje do 100 km/h obavlja se za 7,9 sekundi, a snaga se prenosi na sve točkove.

Ipak, papir je jedno, a realnost drugo te je Audi uspeo da odnese pobedu. Jedan od razloga je i činjenica da je Stinger teži od nemačkog rivala za nekih 200 kilograma!

Pogledajte video:

 

(1126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Daleko je Stinger još uvek od švapske trojke. Mada je, ruku na srce, veoma lep automobil!

Zvezdan Božinović

Daleko je i Audi od nemačke dvojke 🙂 pa gaje nadu svejedno

Ercegovac

Звездане, како се само замјераш Господарима прстенова 0000 🙂

Zvezdan Božinović

Ko se još na svetu zamerio oko automobila 🙂 Najlepša sporedna stvar na svetu… četvorotočkaši.

3chees

@Zvezdan Božinović Zašto je pišljivi Audi daleko od Mercedesa i Bmw ? Sve je to dogovorena gamad… Goventu Audiju bježi prednji kraj, vožnju po kišnim uvjetima dobro podnosi… Dok Bmw-u svako malo baca zadnji kraj,nedo bog da je kiša, oda se pleše tango,valcer,ako mi je do plesa učlanit ću se u plesački klub,unutrašnjost škripi,… U realnosti jedan primjer.Prijatelj sa svojom „Ajkulom“ E60 525d facelift verzija,stvarno pristojno vozilo,vidljivo bolje napravljeno od F10/F11. Uglavnom kišovito vrijeme,cesta izrazito zvojita,vijugava,sa tu i tamo pokojm ravnom dionicom…ispred nas neki lik sa usranom Golf 4,malo blicnemo da ga izazovemo,raspalimo, i to je uspijelo.Lijepo na vidiku ravna… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Kamo sreće da sam vlasnik BMW-a ili Mercedesa-a ali nisam 🙂 Bilo bi lepo kada bi imao barem 0,1% 🙂 Inače, upravo ste naveli razlog… Niti jedna kompanija od gorepomenutih, nema svoj VW, Seat, Škodu i ostale, što sijamske, što samo blizance… U tom smislu, ponudu Audija i (krosover) Porschea smatram iritirajućom, pa i nefer. A što se vožnje tiče, tradicionalne modele dve (omiljene) marke voziš i uživaš, a u Audiju zaspiš (izuzev ako nije neki „performantni“ sa pogonom napred). Eto, rekoh….

3chees

@Zvezdan Božinović Da mi je do Valcera imam plesne klubove,pa se učlanim u njih,a ne kao što je slučaj sa Bmw-om.Pa zar nije bitno da automobil kroz određeni zavoj prođe što bolje,bez ikakvog bacanja,proklizavanja,a po kiši je to jako loše iskustvo.Slažem se da je Bmw puno zabavniji,i to stoji da se u Audiju zaspi. Ni Audi tu nije ništa bolji,njemu se osjeti dosta težak prednji kraj te nosom bježi van krivine,no po kiši je upravljiviji.No Audievi modeli su ružni ko sam vrag,no ovi novi modeli mi se dizajnerski sviđaju.A Bmw ima sve lepe modele! I još jedna stvar prijateljeva 5… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Potpuno se slažem sa vama u većini izlaganja. Svejedno, niti jedan od njih ne opravdava uloženi novac, u to nema sumnje 🙂 Da li funkcionišu na osnovu „zabranjenog udruživanja“ iliti „kartelskog sporazuma“? Nemam gram sumnje. Da li misle da su superiorna rasa? Nemam gram sumnje da misle, ali znam da nisu u mnogim kritičnim oblastima. Još nešto, nismo u Britaniji niti u monsunskim predelima da mi je toliko značajno ponašanje vozila po kiši spram utiska na suvom 🙂 Veliki pozz

Balkanboj

Biće da tvoj drug sa ajkulom ne zna staloženo da vozi. Voziti na granici prianjanja guma bez aktivacije bilo kog sistema pomoći je umetnost, tu ne pomaže jak i snažan automobil a u glavi lažna samouverenost.

Grumpy

Ford, Vagen i Opel??