1. Home
  2. Održavanje
  3. LuK RepSet 2CT – proširenje ponude
LuK RepSet 2CT – proširenje ponude

LuK RepSet 2CT – proširenje ponude

1.30K
0
Podelite sa prijateljima:

Schaeffler predstavlja nova rešenja za popravku suvih i mokrih dvostrukih kvačila na tržištu zamenskih rezervnih delova.

S programom LuK RepSet 2CT, Schaeffler je prva, a dosad i jedina kompanija koja na tržištu zamenskih rezervnih delova nudi rešenje za popravku suvih dvostrukih kvačila. Ovaj se proizvodni program sada proširuje novim setovima za popravku vozila marki Fiat, Renault i Smart. Osim toga, Schaeffler LuK RepSet 2CT od sada je dostupan i za vozila VW grupe koja koriste mokra dvostruka kvačila.

Promena stepena prenosa bez prekida vučne sile – ova karakteristika predstavlja značajnu prednost automobila s dvostrukim kvačilom u odnosu na vozila s klasičnim ručnim menjačima. Vozač pritom profitira zbog većeg nivoa komfora i zbog istovremenog smanjenja potrošnje goriva. Schaeffler je rano prepoznao potencijal ove tehnologije na tržištu zamenskih rezervnih delova pa je samim tim i  postao predvodnik u razvoju rešenja za popravku dvostrukih kvačila. Najnoviji proizvodi u ponudi su Luk RepSet 2CT setovi za popravku vozila Smart Forfour i Fortwo, Renault Twingo (sva tri modela s benzinskim motorom i 6-brzinskim 6DCT250 menjačem), vozila FIAT grupe (benzinski i dizel modeli Fiat, Alfa Romeo i Jeep opremljeni 6-brzinskim FPTC635 menjačem), kao i za vozila marke Suzuki (benzinski i dizel modeli s 6-brzinskim TCSS menjačem). Osim toga, Schaeffler od nedavno nudi i  rešenje za popravku mokrog dvostrukog kvačila koji koriste Audi, Seat, Škoda i Volkswagen (opremljeni 7-brzinskim DQ500 menjačem).

“Uz nova rešenja za popravku suvih i mokrih dvostrukih kvačila, ponovo naglašavamo snagu naše inovativnosti potpomognutu dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji rešenja za popravke kvačila.”, reči su Daniela Rouvena, direktora sektora za sisteme transmisije, divizije Schaeffler Automotive Aftermarket. “Naša globalna pokrivenost tržišnog segmenta kvačila prelazi 80%, a i dalje će nastaviti da se povećava.

Radni princip tehnologije dvostrukih kvačila prilično je složen. Pojednostavljeno rečeno: za vreme dok je jedno kvačilo uključeno i prenosi obrtni moment, drugo je već pripremljeno da uključi sledeći stepen prenosa. Ovakav mehanizam omogućuje  glatku promenu stepena prenosa bez prekida vučne sile odnosno bez gubitaka. Suvo dvostruko kvačilo upotrebljava se kod vozila s relativno malim obrtnim momentima, uglavnom zbog nemogućnosti odvođenja velike količine topline koja se oslobađa kod prenošenja velikih snaga. Kod vozila s obrtnim momentima većim od 250 Nm, koriste se mokra dvostruka kvačila koja su uronjena u uljnu kupku. Kod ovakvih kvačila, oslobođena toplota prenosi se na radnu materiju koja cirkuliše kroz uljni krug, prolazeći pritom i kroz hladnjak preko kojeg se hladi na željenu radnu temperaturu.

Bez obzira da li je reč o suvom ili mokrom dvostrukom kvačilu, unutar svih LuK RepSet 2CT setova isporučuju se sami moduli kvačila, kao i svi ostali sitni delovi i potrošni materijal neophodan za profesionalno izvođenje popravki. Ponuda rešenja za popravku dvostrukih kvačila upotpunjena je modularnim setovima specijalnih alata, koji omogućavaju brzi odabir i prilagođavanje alata za specifičnu marku i tip vozila.

Uz sve LuK RepSet 2CT setove, kao i uz sve kofere sa specijalnim alatima priložena su detaljna uputstva s opisom postupaka popravki na osam različitih jezika. Dodatne informacije o svim Schaeffler proizvodima i rešenjima dostupne su na Schaeffler REPXPERT internet portalu (www.repxpert.com). Registrovani korisnici imaju mogućnost pristupanja tehničkim brošurama, servisnim informacijama, priručnicima, katalogu rezervnih delova za sve marke vozila itd.

LuK RepSet 2CT

Najnoviji proizvodi u ponudi Luk RepSet 2CT su rešenja za popravku vozila Smart Forfour i Fortwo te za Renault Twingo. Ova rešenja za popravku omogućavaju serviserima brzu i jednostavnu zamenu dvostrukog kvačila. Setovi uključuju sitne delove i potrošni materijal poput vođica, sigurnosnih prstenova, svih potrebnih vijaka, uključnih viljuški, potisnih ležajeva itd.

Schaeffler

(1304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments