1. Home
  2. Sport
  3. Dakar reli
  4. Mitsubishi Eclipse Cross zamenjuje Pajera Evolution na Dakar reliju
Mitsubishi Eclipse Cross zamenjuje Pajera Evolution na Dakar reliju
0

Mitsubishi Eclipse Cross zamenjuje Pajera Evolution na Dakar reliju

172
0
Podelite sa prijateljima:

Mitsubishi je jedan od zaštitnih znakova Dakar relija sa 12 pobeda. Sve ih je ostvario Pajero Evolution.

Ipak, za ediciju 2019., španska divizija Mitsubishija je odlučila da se prebaci na noviji model – Eclipse Cross.

Naravno, automobil je temeljno modifikovan za potrebe najteže trke na svetu, a voziće ga Kristina Gutijerez i suvozač Pablo Huete. Gutijerezova je prvi ženski vozač na Dakaru, sa učešćem na reliju 2017., dok je ove godina bila najbolje plasirana žena.

Oficijelni naziv automobila je Eclipse Cross T1 prototip. Preko čelične šasije su montirani paneli od ugljeničnih vlakana, dok je ogibljenje u vidu dvostrukih pruženih ramena sa dva u potpunosti podesiva Öhlins Racing amortizera na svakom točku.

Motor isporučuje 340 ks i 686 Nm, uparen sa šestostepenom sekvencijalnom menjačkom kutijom. Pogon je permanentni na sva četiri točka sa mehaničkim centralnim diferencijalom i diferencijalima s ograničenim proklizavanjem na prednjoj i zadnjoj osovini.

Za zaustavnu moć Dakar Rally Eclipse Crossa T1 su zadužene AP Racing kočnice.

Da podsetimo, Dakar reli 2019. počinje 6. januara u Limi. Trka će trajati 11 dana, a vozači će preći 5.000 kilometara, od čeka 70 odsto na pesku.

AutoRepublika

 

(172)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments