1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Karlos Gon dobio „šut kartu“ i od Mitsubishija
Karlos Gon dobio „šut kartu“ i od Mitsubishija
1

Karlos Gon dobio „šut kartu“ i od Mitsubishija

279
1
Podelite sa prijateljima:

Kao što smo jutros i najavili, Karlos Gon je dobio otkaz i u Mitsubishiju.

Jedna od najupečatljivijih ličnosti u automobilskoj industriji poslednju dececeniju i više, uklonjen je iz odbora direktora japanskog proizvođača. Aktuelni generalni direktor Mitsubishija, Osamu Masuko, preuzeo je poziciju vršioca dužnosti presednika dok odbor ne odredi zamenu za Gona.

„Bio sam šokiran, jednostavno nisam mogao da verujem“, rekao je Masuko pred predstavnicima medija povodom Gonovih malverzacija. „Još uvek mi nije jasno zašto je Gon podnosio lažirane izveštaje o prihodima Tokijskoj berzi.“ Bivši čovek broj 1 japansko-francuske alijanse je uhapšen 19. novembra, kao i Greg Keli, a njih dvojica su trenutno u pritvoru. Dalje indicije tekuće istrage su da bi Gon mogao da bude umešan u brojna druga nedela koja su zataškavana, poput korišćenja kompanijske imovine u privatne svrhe.

Izveštaji iz Japana sugerišu da se neprijavljena suma vrti između 44,3 i 71 milion dolara u okviru perioda od pet godina. Zvanične brojke još uvek nisu dostupne.

Nissanov odbor je već sklonio Gona sa pozicije predsednika. On još uvek drži tu poziciju u Renaultu, kao i zvanje generalnog direktora, mada to verovatno neće biti još dugo. Gon takođe tehnički ostaje u odboru Nissana i Mitsubishija jer je neophodno izglasavanje akcionara o njegovom uklanjanju.

Ono što je u čitavoj priči tragikomično je što je Gon bio jedan od najplaćenijih šefova u automobilskoj industriji, sa kombinovanom platom iz Nissana i Renaulta od 17 miliona dolara (2015.). Pod njegovim vođstvom, Renault-Nissan-Mitsubishi alijansa je postala jedan od najvećih automobilskih koncerna na svetu, sa isporučenih 10,6 miliona vozila 2017.

Kako je to već rimski mislilac, Seneka, lepo objasnio: „Siromasi žele nešto, bogataši mnogo, a pohlepni sve.“

AutoRepublika

Pavle Barta

 

(279)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Менаџерска путања .

Тзв профи коси хитац Прво шут у вис,
па шут у даљ…