1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen potvrdio: Passat će se sklapati u Škodinoj fabrici!
Volkswagen potvrdio: Passat će se sklapati u Škodinoj fabrici!
0

Volkswagen potvrdio: Passat će se sklapati u Škodinoj fabrici!

382
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupacija potvrdila je da će doći do selidbe proizvodnje Passata iz Nemačke u Češku. 

Volkswagenova fabrika u Emdenu koja trenutno sklapa Passat dobila je novu namenu. Naime, ovaj pogon proizvodiće isključivo električne automobile, te je bilo jasno da će Passat morati da pronađe novi dom. Očigledno je da je rukovodstvo nemačke marke dalo jake garancije snažnim radničkim sindikatima, te da su i oni pristali na ovakav transfer.

S druge strane, Škoda je bila nezadovoljna prošle godine zahtevima da se izmesti proizvodnja nekih čeških modela u Nemačku, a sada se desilo upravo suprotno, te se čini da je ovakvom odlukom rukovodstvo grupacije zadovoljilo sve zainteresovane strane.

Tako se Passat seli u Škodinu fabriku u Kvasiniju. Ovde se trenutno proizvode modeli Superb, Karoq i Kodiaq, kao i Seat Ateca. Sklapanje Atece i Karoqa premestiće se na drugu lokaciju, a Volkswagen je trenutno u potrazi za potencijalnim fabrikama u Istočnoj Evropi. Nova fabrika koja će na početku proizvoditi pomenuta dva krosovera biće multibrend pogon, odnosno sklapaće modele više marki u okviru Volkswagen grupacije.

Šef nemačkog giganta, Herbert Dis, objavio je na konferenciji za novinare da će proizvodnja Passata u Kvasiniju početi 2023. godine. U prvih devet meseci ove godine Passat je stigao do 127.325 kupaca u Evropi, rezultat koji ga drži na čelu liste u svom segmentu. Odmah iza njega je Škodin Superb koji se prodao u 56.399 primeraka.

 

(382)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments