1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen Ford Focus Active
Predstavljen Ford Focus Active
2

Predstavljen Ford Focus Active

698
2
Podelite sa prijateljima:

Ford je kroz svoju istoriju već stekao iskustvo u radu sa hedžbek verzijama određenih modela koji su modifikovani odnosno preuređeni u cross izdanje. Primeri su Fiesta Active i Ka + Active, koji su se nudili na evropskom tržištu. Posve je dakle, logičan potez američkog proizvođača da predstavi pojačanje game aktuelnog predstavnika iz kategorije kompaktnih hedžbek modela: Ford Focus Active Wagon, kao zgodnu alternative “pravim” krosoverima. Uostalom, ovo smo najavili još zimus, kroz predstavljanje planova Forda u pogledu uvođenja novih modela u ponudu.

Novitet poseduje plastične zaštite na lukovima blatobrana iznad točkova, originalne branike sa crnim ili srebrnim akcentima, kao i krovne šine crne boje. Ako ste pomislili da su pro-terenski atributi naglašeni samo vizuelno, odnosno stilskim detaljima, u zabludi ste. Prilagođen je i sistem vešanja, što obuhvata i nove amortizere.

Zahvaljujući tim modifikacijama, klirens novajlije je napred za 30 milimetara veći od onog koji krasi klasičan hedžbek, dok je sa zadnje strane klirens izdašniji za cela 34 milimetra. Ford Focus Active je standardno opremljen pneumaticima dimenzija 215/55 R17, dok se opciono mogu dobiti i jedinice sledećih mera: 215/50 R18. Međutim, što se tiče pogonskih točkova, tu nema mesta izvoljevanju od strane kupaca. U svim verzijama, pogonski točkovi su oni koji su najbliži motoru.

Za razliku od toga, vozač može da bira dva dodatna režima vožnje. Jedan je predviđen za kretanje po klizavoj podlozi (Slippery) dok je drugi predviđen za kretanje po peščanim terenima (Sand). Možda je malo iznenađenje odluka proizvođača da suzi izbor pogonskih grupa za ovaj model. Niti jedna verzija Focusa Active nije dostupna sa manje od 120 konjskih snaga.

Trocilindarski turbo benzinski 1.0 EcoBoost agregat isporučuju 125 dok jedinica zapremine 1,5 litara, isporučujue 150 ili 182 konjske snage. Boje dizela brane dva motora: 1.5 EcoBlue (120 ks) i 2.0 EcoBlue (150 ks). Skoro svaka pogonska grupa može biti opremljena šestostepenom manuelnom ili osmostepenom automatskom transmisijom. Izuzetak predstavlja samo najsnažnija benzinska jedinica koja koristi samo ručni menjač.

Kako sada stvari stoje Ford Focus Active Wagon je namenjen samo kupcima na Starom kontinentu, zbog poznate odluke rukovodstva američkog proizvođača da ukine ponudu putničkih automobila na tim drugim tržištima (prevashodno američkom).

AutoRepublika

(698)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Stra’ota

moron

Ovo ne samo da je original i da košta manje, već ima i metalni šuspleh:
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/12791330/lada-vesta-sw-cross