1. Home
  2. Sport
  3. Ožije ponovo WRC šampion
Ožije ponovo WRC šampion
1

Ožije ponovo WRC šampion

224
1
Podelite sa prijateljima:

Vozač Forda Sebastijan Ožije je osvojio svoju šestu uzastopnu titulu u karijeri, a drugu od kada je počeo da vozi Ford Fiestu. Tokom poslednjeg relija u Australiji, francuski vozač je završio na šestoj poziciji, a zahvaljujući odustajanju glavnih rivala kao što su Tijeri Nuvil i Ot Tanak je prišao na tri titule od rekordera Sebastijana Leba.

I poslednjeg dana Ožije je imao sve u svojim rukama. Nuvil se nalazio iza njega, a iako je Tanak držao drugo mesto Ožije bi opet matematički postao šampion ako zadrži svoju poziciju. Međutim, tokom poslednjeg dana dva konkurenta su se slupala, pa je vozač Forda završio sezonu sa 18 poena prednosti.

Sa četiri pobede u sezoni, Ožije je delio prvo mesto sa Tanakom, ali se ne može reči da je briljirao, posebno u drugom delu sezone kada je Nuvil napravio veću prednost u generalnom plasmanu. Međutim, belgijski vozač je igrao minimalnu ulogu tokom poslednja četiri relija i morao je da se zadovolji drugim mestom.

Kada je reč o konstruktorima, titula je pripala Toyoti, a njen vozač Jari-Mati Latvala je slavio u Australiji. Sa pet pobeda, japanski tim je ubedljivo slavio ispred Hyundaija, Forda i Citroena.

Posle poslednjeg relija u sezoni, Ožije je izjavio da je jako ponosan na svoj tim i poželeo im sreću u daljem radu pošto će sledeće sezone voziti Citroen. Nuvil nije bio preterano razočaran i smatrao je da je reli odlučen daleko pre njegovog odustajanja. Nešto lošije raspoložen je bio Tanak, ali kaže da mu je čast što je doneo prvu titulu konstruktora Toyoti još od 1999. godine.

(224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Najgori auto je postao šampion, ni kriv ni dužan.
Seb, svaka čast. Strpljenje i taktika je dovela do šampionske titule, i pored lošeg auta…..
Ford ni kriv ni dužan opali triumf!
Mada je u knstruktorskom šampionatu Tojota šampion.