1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Fernando Alonso ponovo u Ferrariju?
Fernando Alonso ponovo u Ferrariju?
1

Fernando Alonso ponovo u Ferrariju?

396
1
Podelite sa prijateljima:

Sezona Formule 1 još nije krenula zbog pandemije COVID-19, a već su krenule spekulacije o postavi Ferrarija za sledeću godinu. Jedino što je jasno jeste da će Šarl Leklerk do daljnjeg voziti crveni bolid, dok se je sve izvesnije da će Fetel napustiti ekipu.

Prošle sezone Leklerk je svima stavio do znanja koliko je talentovan i kvalitetan vozač. Sebastijan Fetel se drugi put u svojoj karijeri našao u poziciji da ga mladi timski kolega pobeđuje. S obzirom na to da Nemac ostaje bez ugovora s Ferrarijem na kraju ove godine, a kako nije spreman da preuzme ulogu drugog vozača, sve je izvesniji Fetelov odlazak iz Maranela. Ulje na vatru dodala je vest da je Ferrari ponudio Fetelu jednogodišnje produženje ugovora uz znatno manju zaradu. Nemac je navodno tu ponudu nazvao šalom i nije hteo ni da priča na tu temu. Četvorostruki svetski šampion očekuje bar ugovor na tri godine sa Ferrarijem, ali sve je jasnije da do toga neće doći.

Među potencijalnim kandidatima koji bi mogli da naslede Fetela najviše su se izdvajali Rikijardo, Đovinaci i Karlos Sainc. Ipak možda postoji i četvrti vozač koji bi mogao da dođe u Ferrari, tačnije da sa vrati u Ferrari. Reč je o Fernandu Alonsu. Sve se glasnije priča kako je Španac kontaktirao tim i Maranela i da čeka priliku da uskoči na Fetelovo mesto ako se ukaže prilika.

Alonso je izjavio nakon povlačenja na kraju 2018. godine da će se vratiti u Formulu 1 jedino ako bude imao priliku da vozi za tim koji konstantno može da se bori za podijume i pobede. S obzirom na to da nema šanse da će bilo koji tim spojiti Alonsa i Hamiltona nakon iskustva iz 2007. godine, a Red Bull ima veliki broj mladih vozača u svom programu, Ferrari je jedina realna opcija za Alonsov povratak. Spajanje Leklerka i Alonsa mogla bi da bude vrlo dobra kombinacija za tim. U tom slučaju bi imali jednog dokazanog šampiona za koga se sa razlogom smatra da je jedan od najkvalitetnijih vozača ikada u Formuli 1 i jednog mladog vozača u usponu, koji bi mogao mnogo da nauči od Alonsa kao i da se odmeri da vidi da li je na istom nivou kao dvostruki šampion sveta.

Problem predstavlja Alonsov mentalitet, koji zahteva da se ceo tim bazira oko njega, Leklerk je za sada uspeo da se izbori s takvom situacijom prošle godine sa Fetelom (uz „pomoć“ svog menadžera, Nikolasa Toda, sina šefa FIA-e) ali je to bilo vrlo skupo po tim. Ostaje da se vidi da li će Ferrari pristati na Alonsov povratak u ekipu i kako će se dalje razvijati situacija. Jedna stvar je jasna Alonso je za sada jedini vozač koji zna kako se prekida dugogodišnja dominacija jednog vozača što je dokazao u borbama protiv Šumahera.

AutoRepublika

(396)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Nema od te price nista.Alonso moze jedino u Renault i u ekipe losije od njega a o RB,Ferrariju i Mecki moze samo da sanja..ne zato sto je los vozac daleko od toga vec je problem mentalitet a i svima se tu skoro zamerio na neki nacin.Jedino iz Renaulta nije otisao kao ona stvar i dupetom zatvorio vrata za sobom.