1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Mercedes-Benz SLR 722S Roadster McLaren Edition na prodaju
Mercedes-Benz SLR 722S Roadster McLaren Edition na prodaju

Mercedes-Benz SLR 722S Roadster McLaren Edition na prodaju

1.61K
0
Podelite sa prijateljima:

Jedinstveni Mercedes-Benz SLR 722 Roadster McLaren Edition ide uskoro na prodaju, a cena po kojoj se nudi će vam zazvučati nestvarno. Model je, u kupe i roudster izdanju, predstavljen početkom ovog milenijuma, odnosno pre dvanaest godina.

Proizvodnja performantnog modela Mercedes-Benz SLR (Sport Light Racing) je okončana tokom 2009. godine, ali proizvođač je osetio da bi trebalo da ponudi još nešto dalje. Shodno tome, u 2011., Mercedes je premijerno prikazao SLR McLaren Edition, a proizvedeno ih je samo 25 komada. Samo šest njih je bilo u roudster verziji, a primerak koji ide na prodaju, upravo je jedan od njih.

Karoserija je nijansirana u prepoznatljivom dvobojnom aranžamanu karakterističnom za McLaren, dok su vidiljivi i brojni detalji sa sjajnim finišom u crnoj farbi. Automobil poseduje i brojne aerodinamičke dodatke koji su namenjeni naglašenom delovanju sila vertikalnog potiska.

Unapređen je sistem ogibljenja a primenjeni su i elementi na karoseriji koji su izrađeni od lakih materijala, što je doprinelo sniženju ukupne mase vozila za oko 50 kilograma.

Modifikacijama “standardne” verzije tu nije kraj. Unapređena je i pogonska grupa modela koji ide na prodaju, Mercedes-Benza SLR 722S Roadster McLaren Edition. Novi su prethladnjaci (interkuleri) a sportski izduvni sistem nosi potpis McLarena. Zahvaljujući opisanim stimulativnim operacijama, snaga motora je porasla sa standardnih 650 “konja”, na približno 750 “grla”, koliko isporučuje V8 turbo jedinica zapremine 5,4 litra.

Ponuđeni primerak je jedini koji je preradio MSO (Manufacturers’ Statement of Origin) prema specifikacijama koje važe u Americi.

Za kraj, ostali smo vam dužni informaciju o prodajnoj ceni. A ona glasi 1.050.000 američih dolara, što nije ni približno najskuplje ponuđen primerak. Rekordna postignuta cena je čak osam puta viša.

(1606)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments