1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. UAZ-3170 na renderu
UAZ-3170 na renderu
2

UAZ-3170 na renderu

536
2
Podelite sa prijateljima:

Nekada je bilo priče o tome da Rusi možda spremaju prvi UAZ sa samonosećom karoserijom i nezavisnim oslanjanjem, ali se od tog potencijalnog projekta odustalo pre nego li je i započet, a stručnjaci kompanije su se preorijentisali na razvoj druge generacije SUV-a Patriot, od milošte u domovini nazvan „Ruski Prado“. 

Međutim, to što su profesionalci iz kompanije izgubili interesovanje da pristupe projektu „monokok UAZ-a“, nikako nije značilo da su i nezavisni dizajneri digli ruke od maštanja kako bi nesuđeni novitet mogao da izgleda, da je procenjeno da bi proizvodnja mogla biti profitabilna.

Autori rendera su bili veoma kreativni i sugerisali su da bi UAZ-3170, zahvaljujući bliskim vezama Sollersa sa ultra luksuznom markom Aurus, mogao biti postavljen na „unificiranu modularnu platformu“ koja služi i kao baza za sva vozila iz projekta Kortež. Očigledno je to i bio razlog da na renderu vidim krosover s ogromnom maskom hladnjaka u duhu viđenog na Aurusu.

Što se tiče samog po sebi projekta, ideja je bila da UAZ-3170 upadne u kategoriju u kojoj su vozila dužine od oko 4,6 metara, uz najbližu tlu tačku podvozja krosovera na distanci većoj od dvadeset centimetara. Da je SUV zaživeo, sigurni smo da bi posedovao sistem nezavisnog oslanjanja.

Da podsetimo da je rad na razvoju obećavajućeg krosovera sa samonosećom karoserijom i s oznakama UAZ-a, započeo tokom 2014. godine, kao i da je povremeno prekidan na određeni vremenski period. Poslednji put kada se o njemu zvanično pričalo bilo je u 2018. godini na Istočnom ekonomskom forumu, gde je čelnik Sollersa, Vadim Švecov, izjavio da je došlo do prekida angažovanja kompanijskih stručnjaka na ovom projektu, a da će se samo društvo početi orijentisati razvoju drugog automobila koji će biti plasiran pod različitom markom.

AutoRepublika

(536)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ne kažem da je ovo loše, ali to nije ono što UAZ jeste. Nek rade ali što kaže Vadim (vjerovatno kontra od put in 🙂 ), pod posebnom markom…

Bungi

Na Aurusov džip okačiš Uaz značku, malo ga retuširaš u fotošopu i evo ga, novi Uaz.? Ne ide to tako.