1. Home
  2. Vesti
  3. Preko 100 ružičastih Cadillaca na sahrani kraljice soul muzike (Video)
Preko 100 ružičastih Cadillaca na sahrani kraljice soul muzike (Video)
1

Preko 100 ružičastih Cadillaca na sahrani kraljice soul muzike (Video)

206
1
Podelite sa prijateljima:

Kraljica soul muzike, Areta Frenklin, je preminula 16. avgusta u 76. godini života, a njena sahrana dve sedmice kasnije je privukla pažnju po ne baš pozitivnim događajima. Kamere su uhvatile nekadašnjeg predsednika Bila Klintona kako „odmerava“ pevačicu Arijanu Grande tokom nastupa u kratkoj crnoj haljini, koja nikako ne priliči sahrani, da bi kamere zatim uhvatile i glavnog sveštenika kako „pipka“ popularnu pevačicu po grudima i zbija šale tokom govora.

Za nas ljubitelje automobila je možda najznačajniji deo bio izvan crkve gde se okupilo preko 100 Cadillaca u ružičastoj boji. Frenklinova je bila veliki ljubitelj ovog automobila i o njemu je pevala u pesmi pod nazivom „Freeway of Love“ (Autoput Ljubavi). U ovom hitu iz 1985. godine ona spominje ružičasti Cadillac i beži iz Detroita (gde je inače rođena) na dužu vožnju.

Ova priča je povezana sa poznatom kućom za proizvodnju i prodaju kozmetike Mary Kay. Svi zaposleni koji prodaju kozmetike u vrednosti od 100.000 dolara ili više, za godinu dana dobijaju ružičasti Cadillac na upotrebu, a većina njih se pojavila upravo na sahrani Frenklinove. Reč je uglavnom o SRX krosoverima, ali su viđeni i mnogi drugi modeli, kako klasični tako i moderni kao što je XLR dvosed na bazi Chevrolet Corvette. Mnogi su optužili kozmetičku kuću da na taj način dobija besplatan marketing, ali je istovremeno i lep gest za kraljicu soul muzike.

Frenklinova inače nije jedina koja je pevala o ovom legendarnom američkom automobilu, a isto su radili i Čak Beri, Brus Springstin i Džoni Keš.

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bobo

Pjevao je i Nervozni Postar.?